Ο Α. Αντωνίου, εκπροσωπώντας την ΕΠΟ στη Βουλή. Πίσω του διακρίνεται ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Β. Σαράκης και δίπλα ο πρώην πρόεδρος της ΣΛ1, Λ. Μπουτσικάρης

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, όπου μίλησε για όσα γίνονται στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με το Μητρώο, τις διαφωνίες που υπάρχουν με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τι θα γίνει με τη Super League 2.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η διαδικασία με τα μητρώα μας ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια στην προσπάθεια να παίξουμε ποδόσφαιρο. Υπάρχει τεράστια πρόβλημα, έχουμε οδηγηθεί σε δύο παρατάσεις για τις ομάδες, κανείς δεν πιστεύει πως το Μητρώο δεν είναι καλή διαδικασία για να μπει μία τάξη στο ποδόσφαιρο. Όμως ο τρόπος με τον οποίο πάει να επιβληθεί αυτό, είναι το πρόβλημα. Ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει η διαδικασία είναι η χρηματοδότηση. Μετά από πολλά χρόνια πήραν χρήματα τα σωματεία και ήταν ένα κίνητρο για τις ομάδες να μπουν στο μητρώο. Μπαίνουν οι ομάδες, αλλά υπάρχουν κωλύματα γιατί μια μικρή ομάδα σε ένα χωριό δεν μπορεί να έχει λογιστή. Υπάρχει πρόταση από το Υπουργείο είναι να μειωθούν τα δικαιολογητικά. Εμείς ζητάμε να μειωθούν οι απαιτήσεις. Επίσης, πιστεύουμε πως πρέπει να ταυτιστούμε με την ολιστική μελέτη, που λέει πως το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν ελέγχεται αλλά όχι να μην μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Θέλουμε να αποσυνδεθεί το αγωνιστικό κομμάτι από το μητρώο και με τη νομιμότητα».

Για τον Αγροτικό Αστέρα: «Ο Αγροτικός Αστέρας είχε κάποιο πρόβλημα και δεν γράφτηκε στο Μητρώο. Ηταν κλειστή για τρεις μήνες η πλατφόρμα, μετά άνοιξε και ο Αγροτικός Αστέρας γράφτηκε στο Μητρώο. Είναι άδικη η παρέμβαση του νόμου σε περιπτώσεις όπως του Αγροτικού Αστέρα. Για θέματα δικαιοσύνης, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος και να μην τραβάνε μήνες οι αποφάσεις και να αλλάζουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων».

Για τη Super League 2: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα. Η Κοζάνη έχει προσφύγει στα δικαστικά όργανα και περιμένουμε να δούμε αν θα συμμετέχει στη Σούπερ Λιγκ 2».Για το αν θα υπάρχει κόντρα της ΚΕΔ με τον Κλάτενμπεργκ: «Το συμφέρον να είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είδαμε και χθες πως έμειναν δύο ομάδες εκτός Ευρώπης και ο Ολυμπιακός πέρασε μετά κόπων και βασάνων. Πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση των διαιτητών στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Μπένετ και αν ο κύριος Κλάτενμπεργκ μπορεί να βοηθήσει μέσα από τη Σούπερ Λιγκ, καλώς να γίνει»

Πηγή: soccerplus.gr