Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης τη διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για τα τρέχοντα θέματα, αλλά κυρίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόσο τος προηγούμενο διάστημα, όσο και το επόμενο.

Ο διοικητής Στέργιος Γκανάστιος τον ενημέρωσε για το μηχάνημα real time PCR, το οποίο συνέβαλε στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών με την αμεσότητα των αποτελεσμάτων του. Πέρα από τη γενικότερη συζήτηση για την κατάσταση και τις ανάγκες του Νοσοκομείου μπήκε στην ατζέντα και η διαχείριση των ατόμων των μεταναστευτικών δομών της περιοχής με το μοριακό εργαστήρι του Νοσοκομείου να δέχεται και 400 τεστ καθημερινά από τους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

«Διαπιστώσαμε ένα περιφερειακό νοσοκομείο που έκανε μια εντυπωσιακή υπέρβαση και έχει στήσει ένα εργαστήρι μοριακής βιολογίας που εξετάζει τον κορωνοϊό. Είναι μια άξια πρωτοβουλία του περιφερειάρχη και των υγειονομικών και θα το στηρίξουμε» σημείωσε μιλώντας πια για ελεγχόμενη κατάσταση στο νομό σε σχέση με τον ιό και υπογραμμίζοντας ότι ιός είναι εδώ, δεν έχει εξαφανιστεί. Χρειάζεται διαχείριση και καμία χαλάρωση.

Ο Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης του εργαστηρίου και ξεκαθάρισε ότι το Μαμάτσειο νοσήλευσε πολλούς ασθενείς COVID 19 βάση πρωτοκόλλου. Με βάση την κλινική εικόνα και τις επιπλοκές των ασθενών άλλοι έμεναν στο Νοσοκομείο της Κοζάνης και άλλοι μετακινούνταν. Τουλάχιστον 23 άτομα θετικά στον ιό νοσηλεύθηκαν, κάποιοι διασωληνώθηκαν, με την κλινική να έχει χωριστεί σε τρία τμήματα, ένα για τα επιβεβαιωμένα, ένα για τα ύποπτα και ένα για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Φωτο και βίντεο του kozani.tv