Στις 26 Ιουλίου μετά από δημοσίευμα του ai vres μάθαμε για τις 17 ισχυρές υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην ΠΕ Κοζάνης, με μοναδική γυναικεία αυτής της Υπατίας Κωνσταντινίδου από την Πτολεμαΐδα, την οποία και αναμέναμε στο ψηφοδέλτιο μετά και την πολύ καλή παρουσία της στις ευρωεκλογές. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Αλειφέρης Περικλής, ο Ανδρεάδης Ιορδάνης, ο Παπαϊορδανίδης Γιάννης, ο Παπακωνσταντίνου Γιάννης και άλλοι.

Από αυτούς επιλέχθηκαν οι Βράκας Κωνσταντίνος, Ζαρογιάννης Λουκάς, Κουκουλόπουλος Πάρης και Τσιλφίδης Αναστάσιος με τις γυναίκες ακόμη να αναζητούνται… Ακούστηκαν κάποια γυναικεία αυτοδιοικητικά ονόματα χωρίς ακόμα να έχουν κλείσει οι θέσεις και οι ίδιες να το επιθυμούν… Πάντως υπάρχει και η άποψη πως με τις τέσσερις αυτές υποψηφιότητες το Βόιο ,τα Σέρβια . η Κοζάνη και η Εορδαία αντίστοιχα θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο συγκρότησης του ψηφοδελτίου, τόσο για τους αποκλεισμούς προσώπων , αλλά και τις γυναικείες επιλογές ώστε να ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα. Πολύ πιθανόν στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 17:000 στο ξενοδοχείο Caravel να γίνει και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Εκεί θα δούμε λοιπόν πόσο ισχυρό είναι το ψηφοδέλτιο κι αν επιχειρείται όπως διαδίδεται η ενός αντρός ισχύ ή όχι.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

http://ai-vres.blogspot.com/2018/07/ai-vres-17.html