H ΜΚΟ Solidarity now αναλαμβάνει την φροντίδα και υποστήριξη των 70 ασυνόδευτων ανηλίκων που φτάνουν σήμερα στο Βελβεντό. Το prlogos μίλησε με την κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης και καθηγήτρια οικονομικών του Πάντειου Πανεπιστημίου.

«Για μας είναι πρόκληση το Βελβεντό , ένας τόπος με ανοιχτές διαδικασίες και πνευματική καλλιέργεια . Ένας άλλος πλανήτης που μας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αγάπη στο δάσος». Για το πόσο ανοιχτός είναι ένας έφηβος 16 χρονών να δεχτεί εκπαίδευση θεωρεί ότι είναι εφικτό καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.

Σαράντα άτομα , εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, μεταφραστές, φροντιστές θα στελεχώσουν την 40 μελή ομάδα της ΜΚΟ με τους πρώτους 12 να είναι ήδη σε ετοιμότητα. Η κα Λυμπεράκη επιθυμεί κάποιοι εργαζόμενοι να είναι από το ίδιο το Βελβεντό μετά από ανάλογη εκπαίδευση φυσικά.

Την Τετάρτη το απόγευμα θα έρθουν από τη Μόρια, τη Σάμο, την Χίο και το φυλάκιο του Έβρου οι πρώτοι 21 ασυνόδευτοι με την πλειοψηφία τους να είναι από το Αφγανιστάν. Υπάρχουν όμως και ασυνόδευτοι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Συρία , την Αίγυπτο, διαφόρων εθνικοτήτων. Την Πέμπτη θα φτάσουν οι υπόλοιποι 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι και παράλληλα θα αναζητηθεί και το προσωπικό για την πλήρη στελέχωση της δομής.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Καταφτάνουν οι 21 πρώτοι ασυνόδευτοι ανήλικοι στο Βελβεντό -Προβληματισμός στην τοπική κοινότητα