ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ΟΜΟΦΩΝΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο δήμος θα ανταποκριθεί στο αίτημα των καταστηματαρχών της Κοζάνης για μείωση στα τέλη που αφορούν στα τραπεζοκαθίσματα, μετά από αίτημα των τελευταίων. η πρόταση του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Καφεζαχαροπλαστείων Κοζάνης “ΕΡΜΗΣ” αφορούσε σε έκπτωση 30% στα τέλη που πληρώνουν οι καταστηματάρχες προς το δήμο για τα τραπεζοκαθίσματα που βγάζουν τα μαγαζιά τους.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο Κοζάνης και στα θέματα συζήτησης ήταν και το αίτημα των καταστηματαρχών για έκπτωση στα τέλη, με τη δημοτική αρχή να ανταποκρίνεται στο αίτημα των καταστηματαρχών και να κάνει θετική εισήγηση. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στην οικονομική επιτροπή υπέρ του αιτήματος των καταστηματαρχών, ωστόσο η επιτροπή μόνο εισηγείται, ενώ η τελική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί πως η απόφαση που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο είχε να αναμορφωθεί από το 2015, οπότε και είχε γίνει πάλι μια μείωση, ενώ προφανώς αφορά όλη την πόλη, εκτίνεται σε ζώνες και έχει διαβάθμιση στις χρεώσεις. Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους βλέπουν θετικά αυτή την εξέλιξη, η οποία σαφώς δεν είναι “πανάκεια”, αλλά σαφώς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

 

Β.Σ.