«9ημερο αγορών και προσφορών» θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2020 στα καταστήματα της Κοζάνης με την περίοδο που επιλέγεται να συμπίπτει με τον Νιάημερο που ακυρώθηκε . Εξαιτίας λοιπόν αναβολής της εμποροπανήγυρης ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης πήρε την παραπάνω πρωτοβουλία που κορυφώνεται την πρώτη Τρίτη του Οκτώβρη .Εννιά μέρες αγορών και προσφορών στην αγορά από όλα τα καταστήματα από 40-60% προς όφελος καταστημάτων και καταναλωτών όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάκης Δραγατσίκας. Ιδιαίτερος λόγος έγινε μάλιστα στην αγορά που περνούσε δύσκολα την περίοδο της εμποροπανήγυρης ως και το τέλος Οκτώβρη .

Ο Κώστας Κυριακίδης , αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην απόφαση του δημοτικού συμβολαίου για 30% έκπτωση στις τοπικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Νιάημερο .Ο Νιάημερος πρέπει πρωτίστως να εξυπηρετεί τους τοπικούς επιχειρηματίες, όπως σημείωσε αλλά «αν δεν περάσει η πανδημία δεν μπορούμε να μιλάμε για την διοργάνωσή του. Για αυτό και ακυρώθηκε, όπως το πανηγύρι του Δρεπάνο»υ συμπλήρωσε . «Μέλημά μας είναι να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις , την τοπική επιχειρηματικότητα».

Ο Γιώργος Βαβλιάρας , αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να είναι εκτός αυτής της προσπάθειας που γίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο . Κάλεσε όλον τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτό το 9ήμερο. «Τη γιορτή που χάνουν να την κάνουν μέσα στην πόλη με προσφορές και εμπιστοσύνη στα δικά μας προϊόντα και ανθρώπους. Να μην επιτρέψουμε να μην φύγει ούτε ένα ευρώ από την περιοχή».

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: 9 μέρες αγορών και προσφορών από τα καταστήματα της Κοζάνης