Ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει εξετάσει η Επιτροπή το ενδεχόμενο οι κατασκηνώσεις, των οποίων ο πληθυσμός είναι αμιγώς παιδικός και εφηβικός, να λειτουργήσουν ως μια μορφή άτυπης καραντίνας, η οποία θα ενισχύσει την διαδικασία απόκτησης ανοσίας της αγέλης. Αν δηλαδή μπορεί να ανοίξουν με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τήρηση των μέτρων.

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι, δύσκολο ερώτημα. Έχουμε συζητήσει, μάλιστα την τελευταία φορά που μιλήσαμε στην Επιτροπή, ζητήθηκε από ειδική υποεπιτροπή να μας στείλει εισήγηση και θα συζητηθεί ή αύριο ή την Δευτέρα.

Να μου επιτρέψετε να περιμένω μέχρι την Δευτέρα. Υπάρχουν επιχειρήματα σοβαρά, όπως αυτά που αναφέρει η δημοσιογράφος. Εγώ θα σας αναφέρω την τοποθέτηση της Επιτροπής για αυτό το θέμα.

Υπάρχουν φυσικά υπέρ και κατά, είναι ένας χώρος που μπορεί να λειτουργήσει απομονωμένα για τα παιδιά, ένας χώρος που καλλιεργείται η κοινωνικότητα. Βέβαια, είναι ένας χώρος που υπάρχουν και πολλές επαφές, περισσότερες από αυτές που θέλουμε αυτή την περίοδο, τώρα δηλαδή, το Μάιο, και που οι αποστάσεις σχεδόν καταργούνται στις κατασκηνώσεις.

Το ακούω σαν επιχείρημα, περιμένω την εισήγηση και όλα τα μέλη της Επιτροπής περιμένουμε την εισήγηση της ειδικής υποεπιτροπής για τις κατασκηνώσεις και θα σας απαντήσω περισσότερα επ’ αυτού. Μάλλον αύριο ή τη Δευτέρα θα το συζητήσουμε, αλλά έχω ήδη δει μια εισήγηση. Θα μου επιτρέψετε να μην σας πω περισσότερα αυτή τη στιγμή.