Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του εμπορίου από της Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μαζί με τα κομμωτήρια, τα κέντρα διαιτολογίας, αισθητικής και προσωπικής υγιεινής και ΚΤΕΟ. Αυτή την φορά θα ανοίξουν και τα καταστήματα της Κοζάνης που δεν ανήκει πια στις κόκκινες περιοχές.

Με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας μπορεί να λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο και συγκεκριμένα από τις 7 το πρωί ως 20:00 το βράδυ με sms στο 2 ή με χειρόγραφη βεβαίωση. Μέσα σε δυο ώρες ο καταναλωτής θα πρέπει να κάνει τα ψώνια του εντός του καταστήματος, με μάσκα, αποστάσεις, με 4 πελάτες να 100 τμ και με 1 πελάτη σε κάθε επιπλέον 25 τμ. Ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα με τους παραπάνω κανόνες. Στα ταμεία θα τηρείται απόσταση 2 μέτρων. Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, όπως στη Δυτική Αττική εκεί θα λειτουργήσει το click away.

Στα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και διαιτολογίας θα υπάρχει απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών ,οι πελάτες θα πηγαίνουν με ραντεβού που θα σημειώνονται από τα καταστήματα για πιθανή ιχνηλάτηση, με το παραπάνω προαιρετικό ωράριο λειτουργίας. Προαιρετική είναι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Plexi glass θα υπάρχει μεταξύ των πελατών. Για τα ΚΤΕΟ επίσης θα προγραμματίζονται ραντεβού που θα σημειώνονται.

Ιωάννα Παπαδημητρίου