Χρονοδιάγραμμα για τη συντήρηση της Γέφυρας Σερβίων ζήτησε από την οικονομική επιτροπή ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Κάτανας μιλώντας για την ακατάσχετη κινδυνολογία της συμπολίτευσης. Ο κ. διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κώστας Αναγνώστου χαρακτήρισε χρονοβόρα την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου λέγοντας ότι 70.000 ευρώ εξασφαλίστηκαν για την αμοιβή του. Μετά από ένα χρόνο θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης . Ο τεχνικός σύμβουλος θα παραδώσει εντός μήνα το πρώτο κομμάτι τα έργου , τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και μένει το δεύτερο κομμάτι, η παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης . Θα βγει ανάληψη υποχρέωσης της μελέτης άνω 2 εκ με έκπτωση πιθανόν και 80%.Μετά πρέπει να βρεθούν χρήματα για σωστή επέμβαση στη Γέφυρα . «Όταν δημοπρατούμε ένα έργο και μετά από 330 μέρες έχουμε ανάδοχο καταλαβαίνουμε ότι το πράγμα θα πάει μακριά» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα αποφασίσουμε αν είναι ή όχι σε ανησυχητική κατάσταση, αν υπάρχουν βυθίσεις, θα προσδιοριστεί η αντοχή της . Συντηρούμε το κατάστρωμα, όχι όλη την υποδομή .Είπα στον περιφερειάρχη , οι χρόνοι περνούν γρήγορα, το πράγμα θα πάει μακριά. Εμείς ενδιαφερόμαστε να δούμε ότι και 100 τόνοι να περάσουν δεν θα μας προδώσει η Γέφυρα με μία αιφνίδια θραύση. Η Γέφυρα δεν κινδυνεύει, έχει μια παραμόρφωση. Με τα σχέδια που θα πάρουμε από την Ιταλία, σε ένα τεχνικό μουσείο επιστημόνων και τεχνών θα αξιολογήσουμε την όλη κατάσταση , πρέπει να δούμε την αντοχή του φορέα».

«Το πρόβλημα της Γέφυρας ξεκίνησε το 1995 με τους σεισμούς που ήταν κοντά στο επίκεντρο. Από τότε που έκλεισαν τα Τέμπη αυξήθηκε η κυκλοφορίας Το 2016 είχαν δεσμευτεί 330.000 ευρώ, οι διαδικασίες μας πρόλαβαν, αλλά δεν είχαμε την πρόενταση της Γέφυρας και δεν προλάβαμε να κάνουμε συντήρηση . Θέτουμε πάλι το θέμα να βρούμε τα στατικά και τις προεντάσεις .Ο Μοράντι είχε κάνει μα ευθύγραμμη γέφυρα και επειδή βρήκε προσχώσεις αναγκάστηκε να κάνει αυτή τη μορφή και τα δυο μεγάλα ανοίγματα στο κέντρο . Αυτά τα σχέδια με τις μετακομίσεις χάθηκαν , έχουν παραπέσει και τώρα βρέθηκαν ».

Ιωάννα Παπαδημητρίου