ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

Αναβολή για τη νέα γενική συνέλευση μετόχων της ΔΙΑΔΥΜΑ που θα γίνει στις 7 Μαρτίου, έλαβε η απόφαση για τη σύναψη σύμβασης με το δήμο Βέροιας, μετά από αίτημα του τελευταίου. Η απουσία των δημάρχων Κοζάνης και Εορδαίας κ.κ. Ιωαννίδη και Ζαμανίδη, (σ.σ. ήταν στη Μεγαλόπολη για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού για τη ΔΕΗ και έφτασαν στη συνεδρίαση αργά, αφού είχε διαλυθεί λόγω μη απαρτίας), δεν επέτρεψε στο σώμα να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Αν και η ανανέωση της σύμβασης για τα σκουπίδια της Βέροιας στον ΧΥΤΑ της περιοχής, θεωρείται ειλημμένη , η αντίστοιχη απόφαση για τα σκουπίδια της Κατερίνης αναβάλλεται επ αόριστον, γιατί το αίτημα του Δήμου δεν συνοδεύεται από το έγγραφο του ΦΟΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, οπότε δεν θα τεθεί καν προς ψήφιση.

Η νέα γενική συνέλευση μετόχων θα πάει για τις 7 Μαρτίου, οπότε θα συζητηθεί το θέμα των σκουπιδιών. Να σημειωθεί πως το χρηματικό όφελος από τη νέα  σύμβαση είναι στις 500.000 ευρώ ετησίως, για τη ΔΙΑΔΥΜΑ, ενώ η σύμβαση αυτή θα είναι διετούς διάρκειας, ενώ η τωρινή είναι ετήσια.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν και άλλα θέματα, όπως το ποσό των 4 εκ. ευρώ που θα κατανεμηθεί στους δήμους της περιοχής για την ανακύκλωση, αλλά και για αυτό το θέμα, δεν μπόρεσε να παρθεί απόφαση λόγω μη απαρτίας.

 

Β.Σ.