Ο εκάστοτε δήμος δύναται να παραχωρεί ατελώς πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Ήδη υπάρχουν αιτήματα και για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης χωρίς ακόμα να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις .Ο δήμος πάντως είναι θετικός σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς να δέχεται ιδιαίτερες πιέσεις , όταν ακόμα και η δυνατότητα πεζοδρόμησης δρόμων ήπιας κυκλοφορίας μετά από πρόταση του ίδιου δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από τους καταστηματάρχες.

Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μπορεί να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιούμενων της χρήσης αυτού και ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης.

Τελικά όπως φαίνεται η πλατεία μάλλον θα συνεχίσει στους ρυθμούς της ως πίστα skate και ποδηλατοδρόμιο κρατώντας το βραβείο του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μόνο για την μη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η οποία θα χαλάσει το προφίλ της…Εξάλλου δεν υπάρχει και το αναμενόμενο ενδιαφέρον από τα καταστήματα. Ακόμα και αν τοποθετηθούν τραπεζάκια με τη μορφή του take away που συζητιέται λίγα θα αλλάξουν.

Ι.Π.

Τραπεζοκαθίσματα στην Κοζάνη: Πεζοδρόμηση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, θέσεις πέριξ της πλατείας και του πεζόδρομου – Έρχονται αυστηροί έλεγχοι