Ένα εύκολο κέρασμα που μοσχοβολάει μανταρίνι, αυτά τα αμυγδαλωτά χρειάζονται μόλις τέσσερα υλικά και ετοιμάζονται στο πι και φι.

40′ παρασκευή
Σύνολο: 40′
Υλικά
Βάρος: 1 κιλό

• 500 γρ. αμύγδαλα λευκά
• 300 γρ. (2 κούπες + 1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
• 200 γρ. φλούδες μανταρινιού
• ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, για το «τύλιγμα»

Διαδικασία

1. Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με μανταρίνι, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη σε σκόνη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φλούδες μανταρινιού και νερό τόσο ώστε να τις καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, για να φύγει η πικράδα τους.
4. Τις στραγγίζουμε καλά, τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
5. Αδειάζουμε τον πολτό στο μπολ με τα αμύγδαλα.
6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
7. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
8. Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Πηγή: gastronomos.gr