Ο Μίλτος Μαγγιρίδης, νέος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης της Δευτέρας εισηγήθηκε θετικά για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού 55 μεγαβάτ στην θέση Σκοπός του Δημητρίου Υψηλάντη με φορέα την Ηλιακή Αυτοδυναμία ΜΙΚΕ . Από τα 1.039 στρέμματα σε εκτάσεις του δημοσίου τα 1.000 είναι της κοινότητας Μαυροδενδρίου με αρνητική είναι την θέση της κοινότητας .

Όσον αφορά για τις πολλές προϋποθέσεις που θέτει η υπηρεσία όπως ανέφερε ο κ. Μαγγιρίδης στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων ζήτησε να υπάρχει αλληλογραφία με τις εταιρείες. «Στην ερώτησή μου γιατί υπάρχουν αστερίσκοι και αν μπορεί να υπάρχει αλληλογραφία με τις εταιρείες ώστε ο φάκελος να είναι πλήρης η αρμόδια υπάλληλος μου είπε ότι δεν θέλει την αλληλογραφία με τις εταιρείες για διάφορους λόγους».

Ο Χάρης Κουζιάκης μίλησε για μια μεγάλη έκταση 4.000 στρεμμάτων μαζί με τα 220 μεγαβάτ στην Νέα Νικόπολη με μικρά ανταποδοτικά στις τοπικέ κοινωνίες και προβλήματα που θα ανακύψουν στο φυσικό περιβάλλον. « Για το Μαυροδένδρι πρέπει να μπούμε στην ίδια λογική με αυτή των Σιδερών , διότι έχει καταληφθεί μεγάλο μέρος τους».

Ο δήμος Κοζάνης στην ενότητα Υψηλάντη από τα 43.000 στρέμματα έχει μισθώσει το 13,5% τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μετά την εκ νέου αρνητική θέση της Ελπίδας Κουϊμτζίδου στις άνω εκμισθώσεις. Το θέμα πέρασε με 18 ναι και 12 όχι.

Ιωάννα Παπαδημητρίου