Άλλη μια τροποποίηση περιβαλλοντικών έργων έρχεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για φωτοβολταϊκούς σταθμούς 19,9843 MW στη θέση Άγιος Μηνάς Μαυροδενδρίου , 14,98824 MW στην θέση Μαυροδένδρι, 14,988 MW στην θέση Μαυρόχωμα-Μαυροδένδρι και 19,9843 MW στη θέση Αετοβούνι-Σιδεράς .Στις τρεις περιπτώσεις η τροποποίησης γίνεται λόγω αλλαγής του φορέα κατασκευής , αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου ,του υποσταθμού αλλά και των συντεταγμένων του γηπέδου.

Από την «ECOSOLAR Μ.Ι.Κ.Ε» . στην «ΕΝ. SOLAR 6 M.I.K.E» αλλάζει χέρια ο πρώτος σταθμός στο Μαυροδένδρι, από τη «SMART ENERGY SOLUTIONS M.I.K.E.» στην «CLEAN ENERGY 5 MΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.E.» ο δεύτερος , ο τρίτος παραμένει στη ΓΑΙΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και ο σταθμός στην θέση Αετοβούνι-Σιδεράς μεταβιβάζεται από την ECOSOLAR Μ.Ι.Κ.Ε στην «ΕΝ. SOLAR 7 M.I.K.E»

Διαχειριστής της «CLEAN ENERGY 5 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» είναι ο Βλάσιος Σουφλής της Lightsource bp που εξαγόρασε έργα ισχύος 640 MW από την Kiefer. Οι ««ΕΝ. SOLAR 6 M.I.K.E»» και «ΕΝ. SOLAR 7 M.I.K.E» ανήκουν στα αδέλφια Πετρόχειλος . Η εξαγορά πάντως έργων της Kiefer TEK προχωράει μετά και από αυτούς στην Καλαμιά και τη Νέα Νικόπολη από νέες M.I.K.E.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Άλλος ένας φωτοβολταϊκός σταθμός της Kiefer αλλάζει χέρια -Μετά τα έργα στην Καλαμιά, σειρά έχει η Νέα Νικόπολη

 

Οι δυο σταθμοί της Kiefer στην Καλαμιά αλλάζουν χέρια-Νέοι περιβαλλοντικοί όροι