ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ…

Θερινό σινεμά και κοινωνικές δράσεις!

Με σπουδαίο ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, και ποιοτικές εκδηλώσεις υποδέχεται τους φίλους του και αυτό το καλοκαίρι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης. Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων που παρουσίασαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, ξεχωρίζουν οι μουσικές εμφανίσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Ψαραντώνη, του Γιάννη Αγγελάκα, αλλά και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες βραδιές με κοζανίτες και μη καλλιτέχνες, όπως η Καλλιόπη Βέττα κ.α. Επίσης, και αυτό το καλοκαίρι υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα θερινών προβολών, με το θερινό σινεμά στην κερασιά από κάτω, τα βράδια της Τετάρτης. Ξεχωρίζει, επίσης και η κοινωνική δράση του συλλόγου, μέσα από το Μαγαζάκι της προσφοράς και όχι μόνο!

 

Αναλυτικότερα και όπως τόνισε, αρχικά, ο πρόεδρος Τάσος Γκλούμπος: “Ο φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης και φέτος το καλοκαίρι ανοίγει διάπλατα της πύλες της καλοκαιρινής του αυλής και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον κόσμο , μικρούς μεγάλους, με πολλές εκδηλώσεις, μουσικές προβολές και όχι μόνο. Παρόλες τις δυσκολίες και την κρίση, είμαστε εδώ να προτείνουμε μουσικές και θεατρικές προστάσεις. Το πολιτιστικό με το κοινωνικό δένει, καθώς γίνονται και κοινωνικές δράσεις”.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη στήριξη της περιφέρειας, για την είσοδο, εκτός από την γενική με 10 ευρώ με ποτό, υπάρχει μέριμνα για την είσοδο των μαθητών, των σπουδαστών , των ανέργων και πλέον και των συνταξιούχων άνω των 65 ετών με είσοδο στα 5 ευρώ με κρασί ή μπύρα. Επίσης, σημαντικό για όλους είναι να θυμούνται την ετήσια κάρτα εισόδου, για την οποία στο τέλος του χρόνου εκδίδεται απόδειξη στο όνομα του δικαιούχου , αντίστοιχη με το ποσό που δαπάνησε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κουρού παρουσίασε το πρόγραμμα θερινών προβολών, τις Τετάρτες και σε περίπτωση βροχής τις Πέμπτες το βράδυ. Επίσης, η Μελίτα Ασημοπούλου έκανε κάλεσμα για στήριξη του κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου, μάλιστα στο τέλος του μήνα θα δοθούν εκ νέου δέματα αγάπης σε 60 οικογένειες. Επίσης, κάθε Τετάρτη από τις 6.30 μ.μ. θα είναι ανοιχτό το Μαγαζάκι της Προσφοράς, που δρα σε ανταλλακτική μορφή, με ελεύθερη χρηματική συνδρομή. Επίσης, στηρίζονται 60 μαθητές για το δεκατιανό τους.


Το μουσικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Ιούνιος

 

-Κυριακή 18 Ιουνίου στις 8 μ.μ. Πρεμιέρα για τους μικρούς φίλους, καλωσόρισμα στο καλοκαίρι με την παράσταση κουκλοθεάτρου από τους “Ουπς το κουκλοθέατρο”, με την παράσταση “οδύσσεια, ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει”. Είσοδος ελεύθερη.

-Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου σε μια εξαιρετική βραδιά.

 

Ιούλιος

 

-Δευτέρα 3 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ. Πρωταγωνίστρια η Πέννυ Μπαλτατζή με μια εκδήλωση με τίτλο “κι όμως υπάρχει χαρά” σε μια παράσταση swing in the city.

-Δευτέρα 19 Ιουλίου , ώρα 9.30 μ.μ. Ο θρύλος της κρητικής μουσικής παράδοσης Ψαραντώνης θα βρεθεί και θα βραβευθεί από το σύλλογο.

Δευτέρα 24 Ιουλίου , ώρα 21.30 , συνάντηση του Γιώργου Ανδρέου και Γιώργου Καζαντζή , δύο σημαντικών συνθετών.

-Δευτέρα 31 Ιουλίου , ώρα 21.30, Καλλιόπη Βέττα και Χάικ Γιαζιτζιάν με μουσικό σχήμα.

 

Αύγουστος

 

Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 21.00, τιμητικό αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση, που θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

 

Σεπτέμβριος

 

-Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μετανάστευση . Η Εριφύλη και η γυναικεία μπάντα Σμύρνα θα χαρίσουν τραγούδια της παράδοσης και της Ανατολής.

-Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου : Θεατρικό μονόπρακτο σε κείμενο της Σώτης Τριανταφύλλου, με τίτλο “Πιτσιμπούργκο”

-Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο σκιών με τον Γιάννη Νταγιάκο σε κείμενο για τον ξεριζωμό. Ελεύθερη είσοδος με προσφορά γραφικής ύλης για μαθητές. Ώρα 8 μ.μ.

-Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, βραδιά νεολαίας με τον Γιάννη Αγγελάκα, εκ νέου στην αυλή, ανανεωμένος με την μπάντα του.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, αφιέρωμα με τον Χάρη Γκατζόφλια και τον Λάζαρο Αντωνιάδη, ντόπιοι μουσικοί δημιουργεί.

 

Πρόγραμμα θερινού σινεμά

9η χρονιά για τις θερινές κινηματογραφικές προβολές,, με 11 ταινίες συμπεριλαμβανομένης αυτής που θα επιλέξει το κοινό. Όπως είπε ο Νίκος κουρού, είναι κωμωδίες σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ κάποιες έχουν και κοινωνικά στοιχεία. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας. Οι προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη και σε περίπτωση βροχής, κάθε Πέμπτη. Αμερικάνικος κινηματογράφος και ευρωπαϊκός, από το 1917 μέχρι και τη δεκαετία του 1970.

Αναλυτικά:

Τετάρτη 21 Ιουνίου, Γυμνοί στον Ήλιο, 1959, με τον Αλέν Ντελόν

Τετάρτη 28 Ιουνίου,  Η ατιμασμένη, 1931, με την Μάρλεν Ντίτνριχτ

Τετάρτη 5 Ιουλίου, Η Κλέφτρα, 1966, με την Σέρλει Μακλειν

Τετάρτη 12 Ιουλίου, αφιέρωμα στα θρίλερ του 30 με την προβολή 2 ταινίες: Η νήσος των χαμένων ψυχών του 1932 και το πιο επικίνδυνο παιχνίδι

Τετάρτη 19 Ιουλίου Η ερωτιάρα , 1969, με την Μπριζίτ Μπαρντό

Τετάρτη 26 Ιουλίου, μια πολύ σπάνια ταινία με την Τζούντι Γκάρλαντ, Το ρολόι,1945.

Τετάρτη 30 Αυγούστου, με δύο ταινίες 1917, Τσάρλι Τσάπλιν, ο Μετανάστης, συνοδεία μουσικής από τον Χάρη Γκατζόφλια. Επίσης, θα προβληθούν οι Θάλασσες της Κίνας.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ταινία του 1961 Ραντεβού κάθε Σεπτέμβρη, με τον Ροκ Χάντσον και τη Τζίνα Λολομπριτζίτα.




Β.Σ.

Κράτα το