Ο Αλέξης Χαρίτσης , Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή και την υποδοχή νέων μελών βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κοζάνη.» Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του. Στόχος είναι τα νέα μέλη να αποκτήσουν ενεργό ρόλο για την επόμενη μέρα» δήλωσε.

«Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση οδήγησε σε μια μετάβαση που δεν οδήγησε σε μια πράσινη κοινωνία. Οδήγησε όμως μια κοινωνία σε απόγνωση, κάτι που διαμορφώνει ένα εκρηκτικό περιβάλλον για το μέλλον των επιχειρήσεων .Η πράσινη μετάβαση πρέπει να περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τώρα αποκλείουν τις τοπικές κοινωνίες και δεν έχουν περιφερειακή διάσταση. Υπάρχει και άλλος δρόμος, μια διαφορετική προοπτική με την κοινωνία σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει κάθε είδος αξιοπιστίας .Παίζουν με τους θεσμούς. Η αξιοποίηση των τοπικών μορφών ενέργειας δεν μπορεί να έχει τελειώσει Η μετάβαση και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα είναι ο εθνικός μας στόχος. .Η απεξάρτηση μπορεί να γίνει με τρόπο ασφαλή χωρίς να αποκλείει τις κοινωνίες που εξαρτώνται από αυτές. Η μετάβαση δεν θα είναι δίκαιη αν δεν συμπεριλαμβάνει τις τοπικές κοινωνίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προϋποθέτει δημόσιο έλεγχο στο ενεργειακό σύστημα. Η ανάκτηση δημόσιου ελέγχου, η εφαρμογή δημόσιων πολιτικών είναι προαπαιτούμενο για να μιλάμε για πράσινη μετάβαση».

Ι.Π.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο ΕΒΕ Κοζάνης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα όρια της βιωσιμότητας