ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γέμισαν με παιδικά γέλια και αθλητικές δραστηριότητες οι σχολικές αυλές, σήμερα Δευτέρα, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,

που γιορτάζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Πρόκειται για μια ημέρα που σαν στόχο έχει να προωθήσει το αθλητικό ιδεώδες και την άθληση εν γένει στα παιδιά.

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Βασίλης Καβουρίδης, υπεύθυνος θεμάτων σχολικού αθλητισμού διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόνισε πως η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη ορίστηκε ως ημέρα σχολικού αθλητισμού , σε συνεργασία με τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής. “Στόχος είναι η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά, τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι δράσεις εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού, που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σύνθημα της ημέρας είναι “αθλούμαι, χαράζω το μέλλον ” και πάνω σε αυτό το σύνθημα τα παιδιά στα περισσότερα σχολεία της πόλης ασχολήθηκαν με αθλητικές δραστηριότητες . Ανά τμήμα, ασχολήθηκαν με μπάλες και έκαναν διάφορα αθλήματα, κάνοντας πάσες και έκαναν διάφορες δράσεις. Λόγω των αθλητικών δραστηριοτήτων τα σχολεία προγραμμάτισαν διάφορα παιχνίδια και αθλήματα (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κ.α.), ανάλογα με τις υποδομές του σχολείου. Οι μαθητές ενεπλάκησαν στη διοργάνωση, ενώ υποδέχθηκαν πολύ θετικά τις δράσεις αυτές. “Οι μαθητές αθλούνται χωρίς το άγχος της νίκης “, συμπλήρωσε ο ίδιος. Παράλληλα με το αθλητικό κομμάτι, στα σχολεία γίνονται καλλιτεχνικές, μουσικές και άλλου τύπου δραστηριότητες , προκειμένου να απασχοληθούν τα παιδιά.

Ωστόσο, η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι μόλις μια ημέρα το χρόνο, ενώ  την ίδια ώρα οι ώρες διδασκαλίας για τη γυμναστική και την άθληση δεν επαρκούν! Όπως σημειώνει ο ίδιος, οι γυμναστές είναι πολύ καταρτισμένοι  και έχουν τη διάθεση να μεταφέρουν στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερες ώρες διδασκαλίας και τα κατάλληλα μέσα, όπως και γυμναστήρια που θα βοηθήσουν ώστε να γίνεται γυμναστική σε κλειστούς ενδεδειγμένους χώρους.

Ο Πρωινός Λόγος βρέθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, όπου και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Νωρίς το πρωί, μάλιστα, κοντά στους μαθητές βρέθηκε και τους μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης και δύο φορές ολυμπιονίκης Ιορδάνης Κωνσταντινίδης. Επίσης, οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές έκαναν παιχνίδια όπως χάντμπολ (μάλιστα κοντά τους βρέθηκαν και δύο ομάδες της περιοχής).

Β.Σ.