Εννέα χιλιάδες (9.000,00) ευρώ στο πουθενά; Ποιους κοροϊδεύετε; Τι μπερδεψοδουλειές είναι αυτές;

Κατ αρχήν να δηλώσουμε πως τ’ αδέσποτα δεν ειναι μηχανές για εκμετάλλευση και ο κόσμος ευαισθητοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο.

Στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου μας, κληθήκαμε να δώσουμε χθες την συγκατάθεση μας με τη διαδικασία του κατεπειγόντως, χωρίς δημοσίευση , με την διαδικασία της απ ευθείας ανάθεσης από την Δημοτική Αρχή (με βάση μελέτη της αρμόδιας Υπηρεσίας που θεωρήθηκε 6.9.2022) άρον-άρον να καθαριστεί το κτίριο του Κυνοκομείου του Δήμου μας αντί ποσού σχεδόν 9.000,00ευρώ, από τα φερτά υλικά και τις λάσπες ,που δημιουργήθηκαν σ αυτό, από τις πλημμύρες της 22 Αυγούστου.

Υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή, που τελικά δεν το ψηφίσαμε.

Και δεν το ψηφίσαμε:
1. Γιατί ήρθε “σαν κατεπείγον” μετά 40 μέρες από τις πλημμύρες;
2. Γιατί δεν μας απάντησε η Δημοτική αρχή που έχει την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, σε ποιον η σε ποια εταιρία προσανατολίζονται ν αναθέσουν το έργο της καθαριότητας από “την πλημμύρα”, αφού ειναι τόσο κατεπείγον?

Πρέπει να γίνει σημαντική παρέμβαση είπε ο Προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ορφανίδης, γιατί μέχρι τώρα κάτι πολύ λίγα, ό,τι μπόρεσαν έκαναν τα κορίτσια, μέχρι εκεί, δύο φτυάρια, δεν εγινε τίποτε .. και αναβάλαμε και την απολύμανση, γιατί πρέπει να γίνει.. Πρώτα η καθαριότητα.

Την επόμενη μέρα της συνεδρίασης, σήμερα δηλαδή ,πήγαμε στο κτίριο του Κυνοκομείου, για να διαπιστώσουμε με τα μάτια μας, τι έκτασης καθαριότητα πρέπει να γίνει, από τα στρώματα λάσπης, όπως είπαν, που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες.

Αυτό που είδαμε, φαίνεται σε φωτογραφίες που εξασφαλίστηκαν. Όλα ήταν καθαρά!

Η ερώτηση μας! Τα καθαρά για να καθαριστούν θέλουν 9.000,00 ευρώ; Κι αν καθαρίστηκαν πριν; Γιατί, σε σχετική ερώτηση μας, αφού δεν μας απάντησαν ποιο συνεργείο θ’ αναλάβει κατεπειγόντως, δεν μας είπαν ποιος ή ποιοι απασχολήθηκαν;

ΥΓ: Στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου που βρεθήκαμε ( Αθηνά Τερζοπούλου και Στέφανος Κωτσίδης ), οι εργαζόμενοι εκεί (3 η 4), μας είπαν ότι δούλεψαν αμέσως μετά την πλημμύρα και σε 2-3 ημέρες καθάρισαν ό,τι λάσπες είχαν δημιουργηθεί…!

Αθηνά Τερζοπούλου (μέλος οικονομ. επιτροπής του Δήμου Εορδαίας)
Στέφανος Κωτσίδης (αναπλ. μέλος οίκον. επιτρ. του “”” “”””Πρόεδρος Κτηνοτρ. Συλλ. Εορδαίας)