Δείτε την αλήθεια με επίσημα στοιχεία για το ΕΣΠΑ του Δήμου Εορδαίας. Τι συμβαίνει με το πρόγραμμα” Τρίτσης ”

Σύμφωνα με τον Πίνακα πορείας έργων ,Εσπα ,ανά δικαιούχο με πληρωμή ανά μηνα της Περιφέρειας.Δυτ.Μακεδ, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν:

1. Τον Δήμο Κοζάνης με 45 έργα
2.Τον Δήμο Ορεστιδος ( Άργους Ορεστικού) με 29 έργα
3.Τον Δήμο Φλώρινας με 26 έργα
4.Τον Δήμο Καστοριάς με 24 έργα
5.Τον Δήμο Γρεβενών με 23 έργα
6.Τον Δήμο Βοΐου με 14 έργα
7.Τον Δήμο Εορδαίας με 12 έργα ( από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία είναι προηγούμ. Δημοτ.αρχ. )

Επίσης σύμφωνα με τον Πίνακα πορείας εντάξεων ,ανά ΠΕ και Δήμο, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας.Δυτ.Μακεδ, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν:
1. Τον Δήμο Κοζάνης με 74 εντάξεις
2.Τον Δήμο Καστοριας με 48 ”
3. Τον Δήμο Φλωρινας με 40 ”
4. Τον Δήμο Γρεβενών με 39 ”
5.Τον Δήμο Ορεστίδος ( Άργους Ορεστικού) με 31 εντάξεις
6..Τον Δήμο Εορδαίας με 27 εντάξεις (από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία είναι προηγούμ. Δημοτ.αρχ.)

( Συνημμένοι οι σχετ.Πινακες, δείτε εδώ και εδώ)

Όσο για τ’ άλλα προγράμματα που τρέχουν “Τρίτσης,” (Φιλόδημος πέρασε στον Τρίτση) εγκρίνονται πολλά εκατομμύρια ευρώ για όλους τους Δήμους της χώρας μας . Με τις σημερινές αποφάσεις, οι συνολικές εντάξεις έργων στο πρόγραμμα -από τον περασμένο Μάρτιο και μετά- ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τα έργα που μεταφέρθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» από το προηγούμενο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ»: Δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών .κ Πέτσας.

Εμείς ως Δήμος τι πήραμε; Π.χ Για “την ηλεκτροκίνηση “θα πάρουμε 1,5 εκατ ευρώ περίπου ο,τι πήραν δηλαδή , σε σχέση με μας , δύο μικρά νησάκια, το καθένα ,η Λέρος και η Πάτμος.

Όταν την ίδια ώρα, που εμείς είμαστε και σε μεταλιγνιτική εποχή, άλλοι Δήμοι παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα από τις εντάξεις στο ” Τρίτσης” . Π.χ και τελείως ενδεικτικά, γιατί ο κατάλογος των ωφελημένων Δήμων είναι μακρύς , όταν ο Δήμος Κέρκυρας μέχρι σήμερα Εντάχθηκε για 5,7 εκατ, ο Δήμος Βύρωνα για 5 εκατ, ο Δήμος Μεγαρέων για 8,5 εκατ, ο Δήμος Αγ,Βαρβάρας για 8 εκατ, ο Δήμος Χαϊδαρίου για 9 εκατομ, οι Δήμοι Λέσβου για 6 εκατ, ο Δήμος Άνδρου για 2,3 εκατ κ.λ.π,

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Εορδαίας , ν αφήνει τα παχιά τα λόγια και τα ισχνά έργα , γιατί ιδιαίτερα σήμερα στον τόπο μας οι ανάγκες είναι πολλές.

Αυτό θέλει η κοινωνία μας και να υπηρετούμε τις αλήθειες, που εμείς από την πρώτη ημέρα λέμε.

Από την αξιωματ.αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας

Η επικεφαλής
Αθηνά Τερζοπουλου