O κ. Αθανάσιος Δερμιτζάκης, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α’ βθμιας Εκπαίδευσης απευθυνόμενος στον Τέλη Βωβό που συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης ως εκπρόσωπος άτυπης επιτροπής 13 σχολείων διερωτήθηκε «πώς θα συμπεριφερθεί ενόψει της αποκριάς του 2021 που είναι τόσο ευαίσθητος για τη σχολική κοινότητα».

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Τέλης Βωβός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα τόνισε : «Το άνοιγμα έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας και ζητάμε να επανεξεταστεί και τουλάχιστον για τρεις βδομάδες ως τέλη Γενάρη τα σχολεία να λειτουργήσουν εκ περιτροπής για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το αίτημα έρχεται και στο δημοτικό συμβούλιο και στην πρωτοβάθμια. Θεωρούμε άστοχη την άποψη της επιστημονικής επιτροπής σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε δυσμενή θέση να τίθεται το δίλλημα ανοίγουμε τα σχολείο ή το λιανεμπόριο. Η κρίση δεν είναι μόνο υγειονομική , είναι κοινωνική. Ένα παιδί δεν είναι ευτυχισμένο αν βλέπει τους γονείς δυστυχισμένους. Να βοηθήσουμε για να μην καταστούν τα σχολεία υγειονομικές βόμβες. Ζητάμε την αναστολή των μαθημάτων στα μαθήματα που απαιτούν κοινές αίθουσες διδασκαλίας για να μην χρησιμοποιούνται τα ίδια εργαλεία και τάξεις από πολλά παιδιά και την άμεση προμήθεια κλειστών κάδων με πεντάλ. Θέλουμε την καθημερινή ενημέρωση σε συνεργασία με τοπική μονάδα του ΕΟΔΥ για τα άμεσα ή έμμεσα κρούσματα από εντεταλμένο σύμβουλο τον κ. Σιδηρά. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια.»

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Λάζαρος Μαλούτας: Οι δήμοι δεν μπορούν να κλείνουν τα σχολεία για υγειονομικούς λόγους – Το 51% δασκάλων και νηπιαγωγών του δήμου Κοζάνης συμμετείχε στις δειγματοληψίες