Ο ερχομός του Χριστού στη γή ήταν το σπουδαιότερο γεγονός στην ιστορία του ανθρώπου και σημάδεψε τη μοίρα του και την εξέλιξή του στο μέλλον. Η διδασκαλία του στάλαξε βάλσαμο στις ανθρώπινες ψυχές και τους γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία.Η βάση της χριστιανικής θρησκείας είναι η αγάπη.

Πάνω στην έννοια της αγάπης στηρίζεται το οικοδόμημα της χριστιανικής πίστης. Ο ίδιος ο θεός είναι η αγάπη και αυτή την αγάπη θέλησε να μεταδώσει στις καρδιές των ανθρώπων. Στη χριστιανική θρησκεία τα λόγια του Χριστού ‘’Αγαπάτε αλλήλους’’ στηρίζει γερά τους χριστιανούς μεταξύ τους.

Πάνω στην αγάπη βασίζεται όλη η ζωή μας. Όταν νοιώθουμε αισθήματα αγάπης για τους συνανθρώπους μας, τότε η καρδιά μας πλημμυρίζει από ευτυχία και χαρά. Η αγάπη συναδελφώνει τους ανθρώπους και τους κάνει συνεργάτες και συνοδοιπόρους στον αγώνα της ζωής. Είναι ένα βαθύ αίσθημα που, όταν κυβερνά στις καρδιές των ανθρώπων, κατευθύνει τις δραστηριότητές τους σε έργα προόδου και κοινής ωφέλειας.

Αγαπώ το συνάνθρωπό μου σημαίνει πως θέλω και επιδιώκω το καλό του, παλεύω να εξαλείψω τη δυστυχία, τον πόνο και το δάκρυ από τους πληγωμένους, ανοίγω την αγκαλιά μου για να δεχτώ όλους τους ανθρώπους σαν αδερφούς,αγωνίζομαι για την χαρά και την ευτυχία όλων των ανθρώπων, κάνω το χαμόγελο ν’ανθίσει στα κουρασμένα πρόσωπα, συμπεριφέρομαι με τρυφερότητα και στοργή στα μικρά παιδιά.

Αγάπη σημαίνει να μη φθονώ τους ανθρώπους, όταν αυτοί προκόβουν και έχουν επιτυχίες στη ζωή τους. Δε ζηλεύω τα πλούτη, τις δόξες και τους επαίνους των άλλων, αλλά μοιράζομαι και τις χαρές τους και τις λύπες τους. Πάντα δίπλα στους άλλους μοιράζομαι τις αγωνίες, τις λύπες, τα δάκρυα.

Επίσης σημαίνει να μοιράζομαι τα πράγματά μου με τους άλλους ανθρώπους, να επιδιώκω το καλό και την προκοπή τους και να αισθάνομαι αγγαλίαση και χαρά όταν διαδίδεται παντού η αλήθεια. Αγάπη για τον διπλανό μου σημαίνει να μη σκεπάζω τις αδυναμίες και τα σφάλματά του, αλλά να φροντίζω να γίνεται καλός και σωστός άνθρωπος.Ακόμα σημαίνει να μην κοτσομπολεύω ούτε να τον ντροπιάζω.

Αγάπη για τους ανθρώπους σημαίνει πως η καρδιά μας πλημμυριζει από έντονα συναισθήματα φιλίας και τρυφερότητας για τους άλλους. Μόνο όταν στις σχέσεις των ανθρώπων βασιλεύει η αγάπη, η μεγαλύτερη αρετή, η κοινωνία προκόβει και ευημερεί.Η αδελφοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους είναι ο συνδετικός κρίκος που τους ενώνει στον αγώνα της ζωής και οδηγεί τα βήματά τους στην αρετή και στον καλό δρόμο.

Η αγάπη λοιπόν ομορφαίνει τη ζωή, της δίνει νόημα και τη στολίζει με ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία . Στη ζωή μας η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή, που μας κρατά ενωμένους και αδελφωμένους ν’αντιμετωπίζουμε τον καθημερινό αγώνα της.

– Να ανέχεσαι τον πλησίον σου ακόμα και μειώνοντας [ή ζημιώνοντας] λίγο τον εαυτό σου. Πιττακός ο Μυτιληναίος 650-670 π.χ. εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδος.

ΒΙΣΚΑ ΖΩΗ- ΠΟΛΥΞΕΝΗ