ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού, αφού έρχεται πτώση θερμοκρασίας και ασθενείς χιονοπτώσεις, την Τρίτη, σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και στην Κοζάνη. Οι οδηγοί αν δεν έχουν βάλει ήδη τα χειμερινά τους λάστιχα και δεν έχουν στο πορτμπαγκάζ τους ένα σετ αλυσίδων θα πρέπει να το κάνουν, μιας και η Πολιτική Προστασία συνιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, ιδίως αυτούς που θα κινηθούν στο ορεινό, επαρχιακό, οδικό δίκτυο.

aslanidist

Πρόδρομος Ασλανίδης

Ειδικότερα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης: “Ήδη είναι σε ισχύ έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., χωρίς ωστόσο να υπάρχουν έκτακτες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακά από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς την ένταση όμως που να δικαιολογεί κάποια ανησυχία. Η θερμοκρασία είναι σε καλά επίπεδα, στους 10 βαθμούς Κελσίου και θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από το μηδέν μέχρι και αργά σήμερα το βράδυ. Από τα ξημερώματα Τρίτης ενισχύονται οι βοριάδες και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη, με 10 βαθμούς κάτω, στους μηδέν βαθμούς. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενείς. Δεν περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία. Οι χιονοπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ θα επικρατούν ενισχυμένοι βοριάδες με τη πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή. Το φαινόμενο της χιονόπτωσης θα εξασθενήσει από Τετάρτη”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται προσοχή στο οδικό δίκτυο, καθώς υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί παγετός, με τον κ. Ασλανίδη να συνιστά σε όποιον κινείται στο δρόμο να έχει αλυσίδες, οδηγώντας με χαμηλές ταχύτητες και με πολύ μεγάλη  προσοχή.

Η απότομη πτώση θερμοκρασίας θα σημαίνει χιονοπτώσεις σε ορεινά και σε πεδινά, άρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, με συνέπεια να χιονίζει τόσο στην Κοζάνη, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις του Νομού Κοζάνης και στη Δυτική Μακεδονία.


Β.Σ.