Γιώργος Κασαπίδης: Λύνουμε το πρόβλημα του μικροτεμαχισμού

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Δαδαμόγια μαζί με τη Διεύθυνση Τχενικών Υπηρεσιών βρέθηκαν την Τετάρτη το πρωί στο Σισάνι μετά την ολοκλήρωση του αναδασμού.

Τελείωσε ένα έργο που μας ταλαιπωρούσε χρόνια τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας «Θα δώσουμε τα καινούρια κτήματα .Το όφελος θα είναι τεράστιο. Καλλιεργούσαμε χωράφια 1 και 2 στρέμματα και τώρα θα καλλιεργούμε χωράφια 10 στρέμματα. Εύχομαι και τα άλλα έργα να έχουν την ίδια κατάληξη με τον αναδασμό» ..Για έργο πνοής για το Σισάνι μίλησε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού

Ο στόχος ήταν να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα κολλημένο εδώ και 20 χρόνια πρόσθεσε ο περιφερειάρχης παραδίδοντας τα χωράφια στους δικαιούχους . «Χωράφια που αναγκάζονταν να καλλιεργούν σε μικρά στρέμματα οι φασολοπαραγωγοί, θα είναι πάνω από 5 και 10 στρέμματα τώρα , δεν θα υπάρχουν οι μικροιδιοκτησίες. Λύνουμε το πρόβλημα του μικροτεμαχισμού. Θα βελτιώσουμε τη λειτουργία του φράγματος , συμπληρώνουμε με το υδροηλεκτρικό. Δρομολογούμε και παράλληλα έργα .Έχουμε ολοκληρώσει και την παρέμβαση για πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες του Σισανίου για να δουλεύουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες .Δεν θα μείνει γεωργός και κτηνοτρόφος χωρίς ασφαλή πρόσβαση».

Ιωάννα Παπαδημητρίου