Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι  του Μαυροδεντρίου  στην Κοζάνη αύριο στις 12 το μεσημέρι ( Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου  2020), μπροστά στο Δημαρχείο στην πόλη της Κοζάνης, με αφορμή την απόφαση να πραγματοποιηθεί «δια περιφοράς» και όχι  «δια ζώσης» η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αφορά στην παράχωση  εκτάσεων για την δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου. Τόσο η Τοπική Αρχή όσο και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό ότι θα διατεθεί η δημοτική έκταση των 2300  στρεμμάτων σε ιδιώτη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.  Μάλιστα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και αντεγκλήσεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με αποτέλεσμα την ματαίωσή του και την απόφαση της Προέδρου να πραγματοποιηθεί «δια περιφοράς» η συνεδρίαση του οργάνου, κάτι που εξόργισε την τοπική κοινωνία όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος Μαυροδεντρίου Αιμίλιος Σπανίδης καθώς σύσσωμοι οι κάτοικοι λένε όχι. ‘Όπως  τονίζει ο κ. Σπανίδης  δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, ενώ  οι εκτάσεις όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι αποτελούν βασικούς βοσκότοπους για τους κτηνοτρόφους.

Εν τω μεταξύ η απόφαση να μη συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στο  Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης και να ληφθεί μέσω e-mail, έφερε αντιδράσεις και στις παρατάξεις  «Τόπος Να Ζεις» και  «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  που με ανακοινώσεις τους κατηγορούν  την Δημοτική Αρχή  για αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς θέλουν με αυτόν τον τρόπο όπως επισημαίνεται να αποφύγει  τον διάλογο και να αποφασίσει «δια περιφοράς», με πρόσχημα τον Κορωνοΐο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης δια περιφοράς θα αποφασίσει την ανάκληση προηγούμενης απόφασης και λήψη νέας για έγκριση ή μη εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης της Κοινότητας Μαυροδενδρίου του Δήμου Κοζάνης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκου πάρκου.

Πηγή : ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου