Το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής μαθητών Δημοτικών σχολείων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και το 4 ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Με το διαγωνισμό, δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, και με την ενασχόλησή τους να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν πολλές ομάδες μαθητών Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Στο κοινό παρουσιάστηκαν έξυπνες ιδέες φτιαγμένες από τα γνωστά σε όλους LEGO και για ακόμα μια φορά οι μαθητές απέδειξαν πως φαντασία τους είναι απεριόριστη και εξαιρετικά δημιουργική.