Ένας έντονος καυγάς μεταξύ της ανεξάρτητης Περιφερειακής Συμβούλου και πρώην μέλους του συνδυασμού “Ανατροπή – Δημιουργία” του Θόδωρου Καρυπίδη, Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, και της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Καρυπίδου έλαβε μέρος κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το 2019, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Αρχικά, ένταση σημειώθηκε μεταξύ της κας Παναγιωτίδου και του Περιφερειακού Συμβούλου Ματθαίου Καλαϊτζόπουλου, όταν η πρώτη κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι δε φέρνει προς συζήτηση στο Π.Σ. σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν η κα Παναγιωτίδου, αναφερόμενη στον κ. Καλαϊτζόπουλο, έκανε λόγο για σεξιστικές αντιλήψεις. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η κα Καρυπίδου, η οποία ανέφερε πως όταν ήταν Αντιπεριφερειάρχης η κα Παναγιωτίδου παρακαλούσε τον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη, για να παραμείνει στη θέση της.

Ο ισχυρισμός αυτός εξόργισε την κα Παναγιωτίδου, η οποία απαίτησε οι κατηγορίες εναντίον της να καταγραφούν στα πρακτικά, ενώ κάλεσε τον Περιφερειάρχη να πάρει θέση επί του ζητήματος. Ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Το ζήτημα έκλεισε με μία δήλωση-καρφί της κας Καρυπίδου, η οποία απαντώντας σε ένα σχόλιο της κας Παναγιωτίδου δήλωσε: “Τα μηδενικά που είπε η κα Παναγιωτίδου ο καθένας τα ξέρει. Και τα μηδενικά έχουν να κάνουν με την πορεία καθενός στην πολιτική”.

Ε.Σ.