Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Ορλεάνης .Εκεί ζει και η Σεραφίνα μαζί με άλλους Σικελούς μετανάστες με τον φορτηγατζή σύζυγό της και την 15 χρονη κόρη της. Η ηρωίδα είναι μια ζωντανή δραστήρια γυναίκα , μοδίστρα στο επάγγελμα, η οποία χάνει τον άντρα της και από τότε βυθίζεται στον εαυτό της.

Μέχρι που μαθαίνει ότι κείνος την απατούσε και μαζί με τις μπανάνες εμπορευόταν το λευκό θάνατο. Τότε σπάει η τεφροδόχος του και όλες οι κοινωνικές αναστολές για να βρει πάλι τον έρωτα της ζωής της με τη μοίρα να την φέρνει δίπλα σε έναν ακόμα φορτηγατζή που έχει επίσης ένα τατουάζ με τριαντάφυλλο στο στήθος και μοιάζει στον πρώην της …
Η παράσταση Τριαντάφυλλο στο Στήθος σκηνοθεσίας Λευτέρη Γιοβανίδη ικανοποίησε ιδιαίτερα το θεατρόφιλο κοινό με τα λιγοστά ιταλικά στη διάρκειά του να μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής. Τα σκηνικά ήταν πολύ χαρακτηριστικά , απλά και διάτρητα όπως η ζωή της Σεραφίνας, τις λεπτομέρειες της οποίας όλοι γνώριζαν πλην της ίδιας. Μιας έντονης ζωής με χαρές και λύπες , οι οποίες φωτίζονταν τεχνικά και σκηνοθετικά με πολλές πινελιές αναδεικνύοντας μια κωμικοτραγική φιγούρα με τη μουσικήταιριαστή και στα δραματικά και τα κωμικά στοιχεία του έργου.

Η ταφή ή η καύση του νεκρού άντρα της, όπως επιτάσσει η καθολική εκκλησία , το αστείο μέσα στο πένθος, η ανάγκη για ζωή και νέους έρωτες και παράλληλα η αφοσίωση στον πρώην σύζυγο, ενδιαφέρουσες δραματικές συγκρούσεις που αποδόθηκαν σωστά από τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα από την πρωταγωνίστρια. Μια ποιοτική παράσταση που αξίζει να την δει όλη η Κοζάνη πιστή στο εξαιρετικό κείμενο του θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς. Η ζωή συνεχίζεται.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Δραματουργική Επεξεργασία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΡίαΔεληογλάνη
Βοηθός Φωτιστή: Εύη Παπαμάρκου
Με τους: Ευγενία Αποστόλου, Ειρήνη Ιωάννου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Γεράσιμο Μιχελή, Μάρω Σαουσοπούλου, Ισίδωρο Σταμούλη, Δημήτρη Τσίκλη, ΤσαμπίκαΦεσάκη.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο 21:00 & Κυριακή 19:00έως 22 Δεκεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου:
€ 12 ευρώ κανονικό
€ 10 ευρώ εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, α.με.α.)

Ιωάννα Παπαδημητρίου