Το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο μας θύμισε αρκετά από την προεκλογική κόντρα των υποψήφιων περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο κ. Νίκο Σαμαρά να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση .Δεν μπορούσα να ελέγξει ούτε τις αντιδράσεις των συμβούλων της δικής του παράταξης. Είχε μέσα ένταση , ειρωνείες, συζητήσεις μεταξύ αιρετών στον ενικό αριθμό χωρίς καν να τηρούνται οι τύποι , μετάθεση ευθυνών, υψηλούς τόνους .

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα. Γιατί ενώ είναι εν γνώσει όλων ότι το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο ήταν κατά φωτοβολταϊκών παρουσιάζεται μια διαφορετική εικόνα; Οι εκλογές τελείωσαν και πλέον ο καθένας πλέον δείχνει την στάση του. Γιατί μπερδεύεται το ΠΕΣΠΑ που ελεγχόταν από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , όταν όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν αρνητικές;

Κανείς δεν είπε ότι η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν η ενδεδειγμένη , όταν φτιάχτηκαν μεγαθήρια που θα μας πνίξουν .Αλλά η στάση ήταν ξεκάθαρα αρνητική .Δεν μπορεί να λες όμως ότι «σε πρότερο στάδιο θα συμφωνούσα και εγώ με την προσφυγή» και λίγο πριν να τονίζεις ότι όλα έγιναν νόμιμα. Αν θεωρείς ότι είναι όλα νόμιμα , δεν προσφεύγεις , αν όμως υπάρχει κάτι που παραβιάζει το δίκαιο μάχεσαι ακόμα και αν έχεις απέναντί σου τη ΔΕΗ .Όσο για το Μάνα Νερού θα μας στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου