Ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος  Ζευκλής ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης ότι το πρόγραμμα στη δομή του Πενταλόφου έχει τελειώσει οπότε ο δήμος δεν δύναται να παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων. Παρά  τις αποφάσεις παράτασης του προγράμματος  δεν υπάρχει ακόμα έγγραφη ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο.

Αντιπροτάθηκε μια εναλλακτική εργασιακή σχέση, η οποία αποζημιώνει τους ανθρώπους το μεσοδιάστημα αλλά αλλάζει την εργασιακή τους σχέση .Οι άνθρωποι της δομής δεν το επιθυμούν και καλά κάνουν, ξεκαθάρισε ο ίδιος. Οι υπάλληλοι δεν πήγαν στη δουλειά τους από τη Δευτέρα το απόγευμα ούτε την Τρίτη το πρωί και δεν δύνανται να παν, αφού πρέπει να έχουν νόμιμες συμβάσεις, καθώς πρόκειται για δομή που επιτηρείται από τον εισαγγελέα. «Από σήμερα πρέπει να βρούμε μια οχτάδα δεκάδα ανθρώπους που θα έχουν επίσημη σχέση με το δήμο σε ικανό αριθμό για να λειτουργήσει η δομή και να μην κλείσει μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, να σταλούν τα χρήματα και να δοθούν οι παρατάσεις» ολοκλήρωσε ο δήμαρχος.

Για κακή διαχείριση της δομής και των χρημάτων  μίλησε ο Δημήτρης Κοσμίδης που οδήγησε προ τετελεσμένων γεγονότων 23 εργαζόμενους. «Οδηγούνται στην απόλυση και τους δίνουμε 200-300 ευρώ για να συνεχίσουν;» ρώτησε. Μάλιστα ανέφερε την θέση που εξέφρασε ο εντεταλμένος  της δομής ότι υπάρχουν 100 άτομα απέξω που περιμένουν να πάρουν τη δουλειά.

«Πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που έληγε 30 Αυγούστου με την Εργάνη να σταματά τις συμβάσεις. Μακάρι να υπάρχει ένας νόμιμος τρόπος να συνεχιστεί .Χωρίς σύμβαση δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει τα παιδιά χωρίς σύμβαση» συμπλήρωσε ο δήμαρχος. «Εσείς  πήρατε τηλέφωνο την εισαγγελέα και καταγγείλατε ότι η δομή ήταν αφύλακτη» είπε σε εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Να συνεχίσουν τα άτομα της δομής να δουλεύουν με παράταση των συμβάσεων ζήτησε και ο Λάζαρος Γκερεχτές, ενώ ο Μιχάλης Καραμπατζιάς αναφέρθηκε στον εκβιασμό που υπέστησαν οι εργαζόμενοι από το συντονιστή της  δομής να υπογράψουν τις νέες εργασιακές τους σχέσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου