Την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να ξεκινήσει ένας έλεγχος για την κατάσταση των επιχειρήσεων στις οποίες έχει ποσοστό συμμετοχής η Περιφέρεια, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των νομικών προσώπων, διατύπωσε ο περιφερειάρχης κ.Γιώργος Κασαπίδης. Σημείωσε πως πολλά από τα νομικά πρόσωπα τελούν σε απραξία εδώ και πολλά χρόνια και πως είναι είναι επιτακτική ανάγκη να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν οφειλές που επιβαρύνουν τους πολίτες. “Να μπει τάξη και νοικοκυριό και στα διοικητικά και στα οικονομικά και στα νομικά πρόσωπα” της περιφέρειας η πρόθεση της περιφερειακής αρχής, όπως και πως μέχρι τα Χριστούγεννα όλες οι εκκρεμότητες του παρελθόντος να λυθούν. Πρόσθεσε, ακόμα, ο κ. Κασαπίδης πως για πολλές επιχειρήσεις δεν βρέθηκαν στοιχεία καλώντας και τους παρευρισκόμενους να συμβάλλουν στην εύρεση στοιχέιων. Επίσης, έκανε λόγο για 39 νομικά πρόσωπα.

Αριθμός που ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, σημείωσε πως θα πρέπει να εξετασθεί ξανά καθώς κάποιες επιχειρήσεις έπαψαν να λειτουργούν κατά το 2011 επί μνημονίων όπως και πως θα πρέπει να υπάρξουν κατηγορίες των επιχειρήσεων με βάση το ποσοστό που συμμετέχει η περιφέρεια. Θα στηρίξουν, ακόμα, επιχειρήσεις, όπως το Κέντρο Περιβάλλοντος, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Η κα Ζεμπιλιάδου,από την πλευρά της αντιπολίτευσης επίσης, υπογράμμισε πως δεν υπήρξε απολογισμός των δαπανών από την περιφέρεια στα χρήματα που δίνονταν στα νομικά πρόσωπα και πως αυτό ήταν και ο λόγος που δεν ψήφιζαν τις δαπάνες.

Από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, τέλος, για κάθε νομό παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις και το ποσοστό με το οποίο συμμετέχει η περιφέρεια, ενώ ως ζήτημα θα συζητηθεί διεξοδικότερα και σε επόμενα περιφερειακά συμβούλια.

Φ.Μ.