Έτος 2011

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική………. ο 35χρονος δράστης της δολοφονίας-σοκ της 21χρονης ύστερα από Εισαγγελική παρέμβαση………. Ο δράστης υποβλήθηκε σε ψυχομετρικά τεστ από την ψυχολόγο της κλινικής…. και εξετάσθηκε από ψυχίατρο….. Τα αστυνομικά μέτρα εντός και εκτός του νοσοκομείου ήταν δρακόντεια και η πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής για δύο ώρες που κράτησε η εξέταση του δράστη ήταν απροσπέλαστη. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές……….

Απόσπασμα από τον Τύπο

Τη σκότωσε και την τεμάχισε γιατί του είπε να χωρίσουν. « Ήθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη. Να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα τρελάθηκα. Άρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου και ……………..»

Από τα πρώτα περιστατικά ανθρωποκτονίας με θύμα γυναίκα που ασχολήθηκα στην επαγγελματική μου ζωή. Ακολούθησαν μερικά ακόμη….. και κάθε φορά όλοι θυμώναμε, λυπόμασταν και ευχόμασταν να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Μετά το ξεχνούσαμε ως την επόμενη φορά που συνέβαινε πάλι!

Είμαστε στο 2021 και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται….. και εμείς τι κάνουμε εκτός από τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ και ευχολόγια; Συνειδητοποιούμε τουλάχιστον ότι ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχει τοξική αρρενωπότητα και κάποιοι πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να ασκούν έλεγχο στη ζωή μιας γυναίκας μέχρι το θάνατο;

Εάν δεν ληφθούν επιτέλους σοβαρά μέτρα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε πολλές νεκρές Καρολάιν, Μαρίες και Στέλλες ακόμη.