Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης , η οποία περιελάβανε κατάσβεση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του Μαμάτσειου και απεγκλωβισμό ατόμου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στο ισόγειο του Νοσοκομείου ξεσπά πυρκαγιά στο χώρο του λεβητοστασίου .Το προσωπικό του νοσοκομείου καλεί την πυροσβεστική .Οι υπάλληλοι προσπαθούν να επέμβουν στο λεβητοστάσιο, δεν τα καταφέρνουν και κάποιος από αυτούς εγκλωβίζεται. Έρχονται τρία οχήματα , εκ των οποίων στην άσκηση συμμετείχαν τα δυο. Οι πυροσβέστες με αναπνευστικές συσκευές σβήνουν την φωτιά, εντοπίζουν τον εγκλωβισμένο και τον παραδίδουν στο ιατρικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Αμανατίδης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης με την άσκηση ετοιμότητας της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νομού Κοζάνης διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα και ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κοζάνης και του προσωπικού του Νοσοκομείου. Το προλαμβάνειν εστίν θεραπεύειν σημείωσε ο διοικητής του Μαμάτσειου Δημήτρης Σιόλιος .»Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο , η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία» .Με τη σειρά του ο Θωμάς Μάνος ανέφερε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για καταστροφές και συνεχάρη το πυροσβεστικό σώμα και τους εμπλεκόμενους για τον χρόνο ανταπόκρισης που ήταν εντυπωσιακός.

Ιωάννα Παπαδημητρίου