Για Hellenic Train : «Αυτοί που έκαναν και το ατύχημα»

Ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης αναφέρθηκε στα γραμμές του ΟΣΕ λέγοντας ότι από το 2021 υπάρχουν συχνές επαφές με τον ΟΣΕ για τις δυο ισόπεδες διαβάσεις στο Αμύνταιο. Μάλιστα μάθαμε ότι έχουν αυτοματοποιημένο σύστημα , αλλά μετά από 3, 5 λεπτά αυτό παύει να λειτουργεί .

Έκανε λόγο συγκεκριμένα σε μια επιστολή στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 όπου η Διεύθυνση Συντήρησης του ΟΣΕ με υπογραφή του Σπυρίδωνα Πατέρα αναφέρει ότι στην έξοδο του σταθμού υπάρχουν δυο αυτοματοποιημένα συστήματα διαβάσεων , έχει προβλεφθεί όμως από την κατασκευή χρόνος 3, 5 λεπτών , και μετά αποδέσμευση ισόπεδης διάβασης από τον πίνακα χειρισμού από το σταθμάρχη ή το προσωπικό της αμαξοστοιχίας.

Αν υπερβεί δηλαδή η αμαξοστοιχία το διάστημα των 3, 5 λεπτών ακυρώνεται το αυτοποιημένο σύστημα και προβλέπεται χειροποίητη αποδέσμευση από σταθμάρχη ή τον μηχανοδηγό .Η ενεργοποίηση του γίνεται πάλι από τον πίνακα χειρισμού. «Παρακαλούμε όπως άμεσα ενημερώσετε τους μηχανοδηγούς και προτείνουμε την επανεκπαίδευση τους» λέει ο πρόεδρος του ΟΣΕ στη Hellenic Train, όπως τόνισε ο δήμαρχος σχολιάζοντας για τους δεύτερους «Αυτοί που έκαναν και το ατύχημα».

Και συνέχισε : «Αυτοματοποιημένα σύστημα υπάρχουν στις ισόπεδες διαβάσεις .Την ευθύνη όταν η αμαξοστοιχία σταματήσει πάνω από 3, 5 λεπτά έχει ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί να απενεργοποιούν το αυτόματο σύστημα και υπάρχει τρόπος να πέσουν οι μπάρες με χειροκίνητη αποδέσμευση» . «Η επόμενη κίνηση είναι να πάω εισαγγελέα και να τους υποχρεώσω να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Μπορείτε να δείτε τη συνεδρίαση εδώ