Αγρότες και κάτοικοι του Δρεπάνου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα για την ενδεχόμενη επένδυση θερμοκηπίου στο Δρέπανο, αφού πρώτα εισήλθαν στην πόλη με τα τρακτέρ τους. Θεωρούν ότι ο δήμαρχος έχει βάλει στο στόχαστρο το ζευγαρολλίβασο ισοπεδώνοντας πρακτικές ετών και χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς . «Καλούμε το δήμαρχο να ανασκευάσει τα όσα καταλόγισε στον κόσμο του Δρεπάνου .Θα είμαστε απέναντί σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας »αναφέρει το ψήφισμα.

Ο δήμαρχος που δέχτηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο του απάντησε ότι θα μοιραστεί το ψήφισμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και το τι θα γίνει με το ζευγαρολίβαδο θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο «Εγώ ήρθα στο Δρέπανο να κάνουμε διάλογο και δεν θέλατε να κουβεντιάσουμε. Εσείς ήρθατε μέσα και κάτσατε , εγώ δεν μπόρεσα να μπω στο σχολείο .Έχει παρθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου ότι αναστέλλεται η δημοπράτηση .Μπορείτε να σπείρετε τα χωράφια και κανένας δεν θα σας ενοχλήσει την τρέχουσα περίοδο. Μέχρι μέσα Φλεβάρη το θέμα θα είναι έτοιμο για συζήτηση και θα υπάρχει αντιπροσωπεία των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο .Είναι 25 αγρότες ς, 25 συμβόλαια με το δήμο. Κάποιοι έχουν 50 και κάποιοι 10 στρέμματα .Υπάρχει υπηρεσία ακίνητης περιουσίας για να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο» ώστε να υποδειχθούν άλλες εναλλακτικές εκτάσεις.

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσίαση των επενδυτών στο Δ.Σ. απάντησε ότι ερεύνησε προσωπικά και τα δυο θερμοκήπια στο Δράμα των 160και 100 στρεμμάτων και τα ενεργειακά τους μεγέθη είναι ακριβώς ανάλογα. «Εγώ θα παρουσιάσω υ αυτά που θέλω .Βρήκα κάποια στοιχεία στο internet» είπε σε εντόνους τόνους .

Οι παριστάμενοι κάτοικοι του Δρεπάνου ανέφεραν: «Είμαστε ξεκρέμαστοι . Είναι ανησυχητικό αυτό που ζούνε οι κάτοικοι. Δεν μας λέγατε τίποτα .Τέσσερις μήνες μας κοροϊδεύατε. Η δημοπρασία δεν έγινε. Μας είπαν να σπείρουν .Δεν είναι 4,είναι 44 οι αγρότες ..Γιατί μειώνετε τους κατοίκους; Για ποιο λόγο το κάνετε αυτό στους κατοίκους του Δρεπάνου; Θέλουμε να σας υποδείξουμε άλλα μέρη».

Λόγος έγινε για την καλλιεργήσιμη πατάτα στο Δρέπανο . «Μπαίνουμε σε μιζέρια για το ποιος καλλιεργεί 500 στρέμματα δυναμικής γης» .Μάλιστα του θύμισαν δικά του λόγια: «Δεν βάζω την υπογραφή μου σε παραγωγικά χωράφια».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 


Κλειστή η Παύλου Μελά από το κομβόι των τρακτέρ των αγροτών και κατοίκων του Δρεπάνου