Το Φ.Σ Εθνικός Κοζάνης ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον προπονητή Τζιλίνη Ζήση.

Ο κόουτς των «επιτυχιών» να θυμίσουμε πως ήρθε στα μισά περίπου της περσινής σεζόν αρχικά ως τεχνικός διευθυντής και εν συνεχεία ως πρώτος προπονητής τής ομάδας μας.

Ο 48χρονος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειρας του τον Γυμναστικό Σύλλογο Σιάτιστας(1998-2003) και το 2004 μετακόμισε στην Κοζάνη αναλαμβάνοντας την γυναικεία ομάδα του Γ.Σ. Λασσάνη Κοζάνης στην Α2 εθνική κατηγορία. Στήν συνέχεια επέστρεψε στόν Γ.Σ Σιάτιστας(2005-2008) τον οποίο καθοδήγησε στα πρωταθλήματα της Γ και Β

Εθνικής κατηγορίας.Έπειτα βρέθηκε στόν Ηρακλή Κοζάνης(2008-2019) κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2009 και συνάμα τήν άνοδο στήν Γ Εθνική κατηγορία.Μετά απο 3 αγωνιστικές σεζόν στήν Γ Εθνική οδήγησε τήν ομάδα του Ηρακλή Κοζάνης το 2013 στήν Β Εθνική κατηγορία.Επόμενος σταθμός στήν καριέρα του ο Πάοκ Μεσοποταμίας Καστοριάς(2020-2022) με τόν οποίο κατέκτησε τόν τίτλο του πρωταθλητή και τήν άνοδο στήν Γ Εθνική κατηγορία.

Μετά τήν ανανέωση του ο Ζήσης Τζιλίνης έκανε τήν ακόλουθη δήλωση
«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Συλλόγου και ιδιαίτερα τον επικεφαλής του Εθνικού Κοζάνης κ.Δημήτρη Μάστορα, για την τιμή που μου κάνανε να μου προτείνουν την ανανέωση συνεργασίας μας για την επόμενη σεζόν. Κατά τήν διάρκεια τής περσινής ημιτελούς χρονιάς δημιουργήσαμε μια ευχάριστη καθημερινότητα και μείναμε ενωμένοι δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και εξαιρετικής συνεργασίας με τους Διοικούντες του τμήματος και με τους αθλητές στην ομάδα»

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι οτι ο Εθνικός Κοζάνης τα τελευταία δύο(2)χρόνια , βήμα βήμα και με συνετές κινήσεις είναι κοντά στο να αποκτήσει τη δυναμική του ένδοξου παρελθόντος σε όλα τα επίπεδα και πλέον οι στόχοι του για πρωταθλητισμό, ταυτίζονται στο έπακρο με τις φιλοδοξίες μου ως προπονητής.

Αρχικά ο ποιοτικός σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά στο γήπεδο και την συμπαράσταση των φίλαθλων του Εθνικού, θεωρώ πως θα ειναι το τρίπτυχο, έτσι ώστε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους της ομάδας για την φετινή σεζόν.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Τσιοτσιος δήλωσε : Συνεχίζουμε με τον κοουτς Τζιλίνη την άριστη συνεργασία και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με αρκετούς παίκτες που ήταν μέλη της περσινής ομάδος του Εθνικού Κοζάνης στη Γ Εθνική. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι της διοίκησης για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που σκοπός της θα είναι το όμορφο θέαμα και η νίκη σε κάθε παιχνίδι με κάθε αντίπαλο που θα βρίσκουμε μπροστά μας.