Πολύ ωραία λοιπόν ,ανοίγει ο δρόμος για πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στον Κυριάκο Βελόπουλο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αφού για όλα φταίει ο Κασαπίδης που δεν συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα ,η εύκολη δικαιολογία του Μαξίμου που περνάει όμορφα για τα ποσοστά της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία. Δηλαδή αν συμμετείχε τρέχοντας πχ πίσω από τον Άδωνι Γεωργιάδη που από την μια εξήρε το Μποδοσάκειο και από την άλλη έσπευσε στο Μαμάτσειο αλλά και στο Δήμο Κοζάνης να δώσει εξηγήσεις , κάτι θα άλλαζε.

Ή πίσω από τον Κυρανάκη που ήρθε την Παρασκευή πριν τις εκλογές για να υπερθεματίσει για την φοβερά ψηφιοποιημένη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .Ή αν ήταν δίπλα στον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκυλακάκη στο Balkan Energy Forum που ως σκληρός τεχνοκράτης εξήγησε προς όλους ότι το μόνο που περιμένει για τις τηλεθερμάνσεις είναι η υπογραφή της σύμβασης. Και έστειλε σαφές μήνυμα προς τους μικρούς επενδυτές των φωτοβολταϊκών να αναλάβουν τα ρίσκα τους , γιατί έρχονται δύσκολες εποχές με τις ενεργειακές κοινότητες να περιμένουν ακόμα όρους σύνδεσης .

Ή στην υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη που ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης της εξηγούσε ότι έχουμε πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και εκείνη έλεγε τα δικά της .Ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό που ήρθε στη Δυτική Μακεδονία με άδειες τσέπες, όταν ακόμα είμαστε σε αναμονή για τις μεγάλες επενδύσεις.

Δεν φταίει η η ανεργία , δεν φταίει το γεγονός ότι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας μετακινούνται σε διπλανά αστικά κέντρα για να βρουν καλύτερες παροχές υγείας, δεν φταίει ότι οι νέοι ακόμα και στη Κοζάνη, την πρωτεύουσα της Περιφέρειας βαράνε μύγες γιατί δεν προσφέρονται δραστηριότητες για την ηλικία τους, δεν φταίει ότι πάσχουμε σε αθλητικές υποδομές , όταν δεν υπάρχει κολυμβητήριο εδώ και χρόνια εντός της πόλης και μόνο ένα ΔΑΚ για όλους τους αθλούμενους . Δεν φταίει το γεγονός ότι αυτό το περίφημο πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής μετάβασης δεν ενίσχυσε τις τοπικές κοινωνίες .Κατά τα άλλα όπως είπε και ο πρωθυπουργός θα στρέψει τα νέα ζευγάρια στην επαρχία που είναι πιο φτηνή η ζωή :χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς ψυχαγωγία, χωρίς προοπτική. Τελικά φταίει ο Χατζηπετρής, έχουν απόλυτο δίκιο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/eyroekloges-poioi-galazioi-perifereiarches-vriskontai-sto-stochastro-toy-maximoy/