Οι εργαζόμενοι της οργάνωσης SolidarityNow δημιούργησαν ένα βίντεο στη μεταβατική δομή φιλοξενίας στο Βελβεντό . Τα παιδιά μιλούν για το πώς άλλαξε η ζωή τους, ενώ μέλη της τοπικής κοινωνίας του Βελβεντού Κοζάνης καταθέτουν τη δική τους ματιά από τη γνωριμία τους με τα παιδιά. Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ: https://youtu.be/hF8s8PnbxmI.

Η Διευθύντρια του Λυκείου Βελβεντού αναφέρει: «Νομίζω ότι η κοινωνίας τη αμηχανία α της εξέφρασε ως θετική διάθεση. Η τοπική κοινωνία στηρίχτηκε, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι ήρθαν άνθρωποι από αλλού και δοκιμαζόμαστε σε αυτό που μας παρουσιάζουν συνήθως τα ΜΜΕ και μας δημιουργούν φόβο» .

Η συντονίστρια του προγράμματος μίλησε για το ανθρώπινο δίχτυ που δημιουργήθηκε «Νιώθουμε γεμάτοι γιατί τα παιδιά μας έδωσαν λίγη από το σοφία που είχαν και η μάθηση έγινε αμοιβαία».

«Τους χαρακτήριζε μια ιδιαίτερη ευγένεια», αναφέρει ιδιοκτήτρια παντοπωλείου του Βελβεντού, «μπορούσαμε να ανταλλάξουμε πολλά πράγματα» παρά την διαφορετική γλώσσα. «Τους εύχομαι μια εξαιρετική πορεία γιατί αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλα όνειρα και στόχους».

Ιωάννα Παπαδημητρίου