Τροποποιήθηκε απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων μετά από αίτημα της Μακεδονικής Δύναμης. 31 αθλητικοί σύλλογοι μοιράζονται 41.000 ευρώ. Τρία σωματεία ο Εθνικός Κοζάνης στο μπάσκετ, ο Εθνικός Κοζάνης στη χειροσφαίριση γυναικών και ο Εθνικός Κοζάνης στην πυγμαχία έχουν ίδιο ΑΦΜ τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κων/νος Βύζας.

Τα ποσά που δε διατέθηκαν στις δύο από τις τρεις αυτές ομάδες διατίθενται στη Μακεδονική Δύναμη με ποσό ύψους 7.500 ευρώ για τον αργυρό ολυμπιονίκη Αποστόλη Τεληκωστόγλου ως μέρος της προετοιμασίας του. Η κα Κατερίνα Δαδαμόγια διαφώνησε για τον Εθνικό Κοζάνης που χρειάζεται με τα χρήματα, όταν αυτά πηγαίνουν πάλι στο ίδιο ΑΦΜ κυρίως για λόγους δικαιοσύνης μεταξύ των ομάδων. Λέχθηκε επίσης ότι η Αθλητική ένωση Ποντίων δεν κατέθεσε αίτημα. Ο Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε και στο Ναυτικό όμιλο Κοζάνης που έχει επίσης αθλητές σε υψηλό επίπεδο και δεν επιχορηγείται προτείνοντας να υπάρχουν κριτήρια για όλα τα σωματεία.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Βύζας συμφώνησαν να προβλεφθεί κάποιο ποσό και για τον Εθνικό, ενώ η Όλγα Πουταχίδου αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο δράσης που θα κατατεθεί προσεχώς για τον τομέα του αθλητισμού.

Ιωάννα Παπαδημητρίου