ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 11 ΠΜ – Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης, σε εργαζόμενους και συνταξιούχους που υπερασπίζονται τη ζωή τους, το περιβάλλον, φτηνή ενέργεια για το λαό ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών Ομίλων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην οικιστική ζώνη του χωριού με πολλαπλές συνέπειες στις συνθήκες διαβίωσής τους.

Οι διαχρονικές πολιτικές για την ενέργεια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με την απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την απολιγνητοποίηση, το χρηματιστήριο ενέργειας και το κλείσιμο των μονάδων στο λεκανοπέδιο της Κοζάνης – Πτολεμαΐδας οδήγησαν στην «πράσινη ανάπτυξη» την οποία βιώνουμε στη τσέπη μας, που δεν υπολογίζουν ούτε τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε την καταστροφή του περιβάλλοντος παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες.

Η Αστυνομία χτύπησε το λαό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάτοικοι, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά και ο πρόεδρος του παραρτήματος Κοζάνης του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ Ψαλλίδας Χρήστος και πρόεδρος της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Κοζάνης . Στη συνέχεια προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τεσσάρων κατοίκων και δύο φοιτητών, που κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της περιοχής, στους τραυματίες και καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους όλων των ταμείων να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Ο αγώνας των συνταξιούχων συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστυνομικών δυνάμεων, για τα δικαιώματα μας που κατακρεούργησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αλλά και για την νέα γενιά που έρχεται να ζήσει με χειρότερους όρους από τις πολιτικές που εφαρμόζουν όλοι τους για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.