Ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων είχε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης με το Προεδρείο της Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προεδρεύοντα Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ζώρας δήλωσε ότι θα συνεργασθεί στενά με το Πανεπιστήμια της χώρας για την εφαρμογή του ν. 4957/2022 με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», δίνοντας έμφαση στην στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε το Προεδρείο για τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και αφορούν στη στήριξη της στέγης των φοιτητών/σπουδαστών με την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος και την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε 5 ΑΕΙ της χώρας.