Την έντονη ανησυχία τους και την διαμαρτυρία τους δήλωσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αμυνταίου τη Δευτέρα 8 Αυγούστου οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής Αμυνταίου για την μη καταβολή των αποζημιώσεων από το καταστροφικό χαλάζι που έπληξε την περιοχή του Αμυνταίου στις 10 Απριλίου 2022 καταστρέφοντας ολοκληρωτικά την φετινή παραγωγή ροδάκινων ,κερασιών κ.α φρούτων που παράγει η λεκάνη του Αμυνταίου.

Και ως επιστέγασμα της φετινής καταστροφής οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν πληρωθεί ακόμη της αποζημιώσεις των προανθικών αλλά επίσης ούτε και έχει απορροφηθεί ότι έχει μείνει από την παραγωγή έτσι ώστε να καλύψει ένα μέρος της ζημιάς.

Παρόν στην διαμαρτυρία ήταν ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ Γιάννης Αντωνιάδης ο οποίος άκουσε τους αγρότες και τάχθηκε με το μέρος τους εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρεθεί λύση μεταφέροντας τα αιτήματα στον αρμόδιο υπουργό.

Τέλος οι αγρότες με πορεία φτάσανε ως το Δημαρχείο Αμυνταίου οπού επιδώσαν το ψήφισμα της διαμαρτυρίας τους ζητώντας την υποστήριξη του Δήμου.

τα αιτήματα των ροδακινοπαραγωγών είναι:

  • οι ροδακινοπαραγωγοί να μην επιβαρυνθούν με το κόστος συλλογής των ροδάκινων
  • αποζημίωση στο 100% του κόστους παραγωγής
  • αύξηση από τον ΕΛΓΑ της ασφαλιζόμενης αξίας παραγωγής

Δείτε παρακάτω δηλώσεις των προέδρων και του βουλευτή Φλώρινας

Πηγή:floriniotika.gr