Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, στον Άγιο Χριστόφορο Πτολεμαΐδας, ο αγιασμός στο κτίριο του Ειδικού Εργαστηρίου Πτολεμαΐδας, ο οποίος αφορούσε τα Κ.Ε.Κ.Α. ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης (Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης και Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας).

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος με τα λόγια του έδωσε έμφαση στη σημασία της αγάπης, της αλληλεγγύης και της αποδοχής στη ζωή των ατόμων με αναπηρία, αλλά και στην ευθύνη της κοινωνίας να στηρίζει και να ενδυναμώνει τον αγώνα τους.

Πριν από την τελετή, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή των ωφελουμένων των δύο Εργαστηρίων. Οι αγώνες ανέδειξαν τη χαρά της συμμετοχής, την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και την απελευθερωτική δύναμη του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρία. Μέσα από τέτοιες δράσεις καλλιεργείται όχι μόνο η σωματική υγεία, αλλά και η αυτοπεποίθηση, η κοινωνικοποίηση και – το κυριότερο – η συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ όλων των ωφελουμένων, που λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας και αποδοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
• Ο κ. Στέφανος Μπίγγας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Ατόμων με Αναπηρία.
• Η κα Όλγα Πουταχίδου, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού.
• Ο κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών.
• Ο κ. Ευάγγελος Συχουνίδης, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Χριστοφόρου, του χωριού που έχει αγκαλιάσει με αγάπη το Ειδικό Εργαστήρι. Το απέδειξαν έμπρακτα και οι κυρίες Βαλεντίνη και Ανατολή, που πάντα βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν σε κάθε μας ανάγκη.
• Ο κ. Μιχάλης Μίγγος, Πρόεδρος του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία νομού Κοζάνης
• Η κα Ζαφειρώ Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λεβαίας (Λακκιάς).
• Εκπρόσωποι των βουλευτών Ν. Κοζάνης, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.
• Πλήθος γονέων και συγγενών των ωφελουμένων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έντονο το αίσθημα της χαράς και της συγκίνησης, αφήνοντας σε όλους το μήνυμα πως η δύναμη της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο για μια κοινωνία με περισσότερη αποδοχή, ισότητα και ελπίδα. Στο κλείσιμο, η χορωδία των ωφελουμένων χάρισε σε όλους μια ιδιαίτερη στιγμή, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι που σκόρπισε χαμόγελα και συγκίνηση.