Τις βασικές αρχές του προγράμματός του με έμφαση την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και του τουρισμού, ανέπτυξε στην κεντρική ομιλία του στα Γρεβενά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Κασαπίδης.

Παρουσία των Βουλευτών της ΝΔ Ιωάννη Γιάτσιου, Μιχάλη Παπαδόπουλου, κομματικών στελεχών και φίλων, ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας», στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

Ο κ. Κασαπίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις ανάπτυξης που έχουν υλοποιηθεί για την Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Μιλώντας για την ανάπτυξη, ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί έργα όπως:
• H ίδρυση ΒΙ.ΠΕ. σε συγκεκριμένο χώρο επί της Εγνατίας Οδού
• H αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας
• Το Αστρονομικό πάρκο Όρλιακα Γρεβενών
• Έργα αποτροπής πλημμυρών στις περιπτώσεις θεομηνιών ή έντονων βροχοπτώσεων
• Αρδευτικά δίκτυα
• Φράγματα
• Αναδασμοί

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο Κλειστό Κολυμβητήριο Γρεβενών, όπου αναβαθμίζεται ενεργειακά με γεωθερμία.

Ο κ. Κασαπίδης μίλησε επίσης για το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης, όπου μπορεί να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία σε έναν εθνικό και διεθνή τουριστικό προορισμό, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στην Περιφέρεια και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, εκπληρώνοντας έτσι μια βασική δέσμευσή του προς τους πολίτες των Γρεβενών.

Η πράσινη ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, η βιώσιμη γεωργία, η προστασία του περιβάλλοντος, η ιστορία και ο τουρισμός, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας» για τα Γρεβενά.