Παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Καραγιάννη «32 Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού» (Εκδόσεις Παρέμβαση) πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στο καφέ Μπλε Ελάφι (Π. Μελά 42, Κοζάνη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Δεληβοριά, Εκπαιδευτικός-M.A Δημιουργική Γραφή, Δέσποινα Ιωαννίδου, Φιλόλογος και Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Δάσκαλος-Φιλόλογος. Την εκδήλωση συντονίζει ο Β. Π. Καραγιάννης, Συγγραφέας – Δ/ντής Περιοδικού Παρέμβαση.
***
Τα «32 Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού» είναι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές να ασκηθούν στον μαγικό κόσμο της γραφής, μέσα από ευφάνταστες και δημιουργικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής. Μέσα από τις 32 ενότητές του παρέχονται ολοκληρωμένα μαθήματα, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό, που εξοικειώνουν τα παιδιά με τη συγγραφή, με σπουδαία έργα της παγκόσμιας και ξένης λογοτεχνίας, αλλά και της μουσικής & της ζωγραφικής, ενώ υπάρχουν και πιο κλασικά θέματα διδασκαλίας που συναπαρτίζουν τη θεματική του. Τα online Powerpoints, που συνοδεύουν πολλές από τις ενότητες, οπτικοποιώντας πολλές από τις ιστορίες και παρέχοντας χρήσιμο συνοδευτικό υλικό, προσελκύουν την προσοχή των παιδιών, μεταδίδοντάς τους με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο τα διάφορα μηνύματα.

***

Η Δήμητρα Καραγιάννη είναι Φιλόλογος, Συγγραφέας και Εκδότρια. Τελείωσε τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και κατέχει Μεταπτυχιακό στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Είναι Υπεύθυνη των Εκδόσεων Παρέμβαση, Συνεκδότρια του Περιοδικού Λόγου & Τέχνης Παρέμβαση και Υπεύθυνη των δράσεων που αυτό πραγματοποιεί. Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Φιλολογικών Μαθημάτων «Έκφρασις» και έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη διδασκαλία της Δημιουργικής Γραφής σε παιδιά Δημοτικού. Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Συντονίστρια της Ομάδας Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης. Έχει εργαστεί ως Δημοσιογράφος και Επιμελήτρια βιβλίων. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» (Εκδ. Γαβριηλίδης, 2016), «Εικόνες της Δυτικής Μακεδονίας» (Εκδ. Παρέμβαση, 2020), «Οι φιλέλληνες καλλιτέχνες του 1821» (Εκδ. Παρέμβαση, 2022). Το 2022 τιμήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως Εκπρόσωπος του Ελληνικού Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται συστηματικά σε θέματα λογοτεχνίας, τέχνης και άλλα ζητήματα ευρύτερου πνευματικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες & παρουσιάσεις και έχει δημοσιεύσει άρθρα, εργασίες, κείμενα και ποιήματα σε συλλογικούς τόμους, εφημερίδες, blogs και περιοδικά. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική, τη στιχουργική και το τραγούδι, πραγματοποιώντας συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.