Σημερινή απόφαση του ΔΣ της Λιγνιτικής Μελίτης.

Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνω πως, στις 24 Σεπτεμβρίου και σε ταυτόχρονη συνεδρίαση των ΔΣ των Λιγνιτικών Μελίτης και Μεγαλόπολης, θα αποφασισθεί η εφαρμογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων των δυο εταιριών.

Στην πρόταση προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνάδελφους, πιθανότατα θα συμπεριληφθούν, τα ίδια ακριβώς κίνητρα που προτάθηκαν και στην μητρική ΔΕΗ.

Επίσης στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της θυγατρικής Λιγνιτική Μελίτης, επανέφερα και πάλι την πρόταση για την ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ στην ΔΕΗ ΑΕ.

Θυμίζω πως την ίδια πρόταση κατέθεσα προ μηνών, στο ΔΣ του Ομίλου ΔΕΗ και στο ΔΣ της λιγνιτικής Μελίτης, παρότι η γενική εκτίμηση ήταν τελείως διαφορετική.

Σήμερα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις ελλείψεις στο ενεργειακό μείγμα τις ήμερες του καλοκαιριού και  την εμφάνιση κερδοφορίας στις λιγνιτικές, η συζήτηση για επανένταξη είναι πιο ζωντανή και θεωρώ πως πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις.

Αγκάθι στην προοπτική αυτή παραμένει, ο νόμος περί ΘΥΓΑΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, όπως αποφασίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και που πρέπει να καταργηθεί,το ΝΕΟ ΕΣΕΚ που αποφασίσθηκε από την τωρινή κυβέρνηση,αλλά και τα πολλά οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα, των μονάδων αυτών,στο πλαίσιο του ημερήσιου ανταγωνισμού,παρότι όπως αποδείχθηκε στην δύσκολη στιγμή οι μονάδες αυτές, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ.

Πιστεύω πως πρέπει άμεσα να διενεργηθεί από τις υπηρεσίες και τους σύμβουλους της ΔΕΗ,σχετική μελέτη που θα εξετάσει την αναγκαιότητα της επανένταξης των εταιριών αυτών στο κορμό του Ομίλου ΔΕΗ.

Εν όψει των εξελίξεων για το προσωπικό και τις Λιγνιτικές θα σας κρατώ ενήμερους.

Πηγή: