Με ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών, ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας μας καλεί να ανακαλύψουμε τέσσερις από τους σημαντικότερους ιαματικούς πόρους που κρύβει η πλούσια γη της πατρίδας μας.

Το βίντεο εστιάζει σε τέσσερις ιαματικούς πόρους των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Πρέβεζας και συγκεκριμένα σε εκείνους του Ξινού Νερού, της Αμμουδάρας Άργους Ορεστικού, του Αμαράντου Κόνιτσας και της Πρέβεζας, αντίστοιχα.

Ωστόσο, το βίντεο δεν μένει μόνο στην ανάδειξη των ιαματικών πόρων και των θεραπευτικών ιδιοτήτων καθενός από αυτούς καθώς περιλαμβάνει οπτικό υλικό και πληροφορίες γενικού τουριστικού ενδιαφέροντος, και για τις τέσσερις περιοχές, στους άξονες του πολιτισμού, της ιστορίας, της φύσης, των δυνατοτήτων για δραστηριότητες αλλά και της γαστρονομίας.

Η παραγωγή του βίντεο εντάσσεται στις δράσεις του Έργου Alternative Tourism – ALΤTOUR, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020).

Σκοπός του έργου είναι η αφενός η ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας, μέσω της ανάπτυξης και ανάδειξης των ιαματικών πηγών, στη βάση σχεδιασμού, συγκριτικής ανάλυσης, δημιουργίας τοπικής ταυτότητας και δεξιοτήτων και αφετέρου η ενσωμάτωσή των ιαματικών πόρων στο ευρύτερο πλαίσιο των υφιστάμενων συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών όπου αυτοί βρίσκονται ώστε αυτοί να ενταχθούν στα πακέτα εκδρομικών διαδρομών.

Το βίντεο προβάλλεται στις αντίστοιχες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των τεσσάρων ιαματικών πόρων:
https://www.facebook.com/AmmoudaraThermalSpring
https://www.facebook.com/AmarantosThermalSpring
https://www.facebook.com/PrevezaThermalSpring
https://www.facebook.com/KsinoNeroThermalSpring