Από τα 7 συν 7 στρέμματα το 2017 έφτασε μετά λίγα χρόνια στα 350 καλλιεργήσιμα στρέμματα η κα Καλλιόπη Σεμερτζίδου όπως ανέφερε στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι μισθωμένα. Πριν το 2017 ασχολούνταν με την εστίαση. Δεν είχε φορολογικές δηλώσεις ούτε τη δήλωση στο κτηματολόγιο, τα οποία όμως θα προσκομίσει στην επιτροπή.

Αρνήθηκε ότι δεν ολοκλήρωσε το επενδυτικό της σχέδιο 133.500 ευρώ να αγοράσει τρακτέρ, πρέσα για τριφύλλια και αλωνιστική μηχανή για τα αρωματικά. Όπως είπε έχει δυο συμβούλους στην Κοζάνη ο ένας για τη δήλωση ΟΣΔΕ και ο άλλος για τα βιολογικά και τα σχέδια βελτίωσης. Μάλιστα έχει σύμβαση την οποία επίσης και θα προσκομίσει.

Δεν θυμόταν τα έσοδά της στην εφορία αλλά μπορεί να τα καταθέσει ούτε γνώριζε ότι την έχουν διαγράψει από τη Ν.Δ. Για τον κοινό λογαριασμό του συντρόφου της με τη μάνα της είπε ότι οι κτηνοτρόφοι είναι 365 μέρες στα κοπάδια και γίνεται για ευκολία, για εξυπηρέτηση.

Δεν είχε κέρδη η δική της ΜΙΚΕ γιατί είχε κάνει μεγάλη επένδυση, είχε όμως μεγάλους τζίρους. Οι λογαριασμοί της ΜΙΚΕ είναι δεσμευμένοι και συγκεκριμένα 390.000 ευρώ, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχει δεσμευτεί με την περιουσία να περιλαμβάνει αυτοκίνητα, μηχανάκια.

Σε ερώτηση για την πριν από το 2017 ενασχόλησή της με τα αγροτικά όπως φαίνεται σε συνέντευξη που έδωσε ανέφερε ότι ασχολούταν με τα γεωργικά ο αδελφός της και εκείνη βοηθούσε στην προώθηση των προϊόντων.

Ι.Π.