Γρηγόρης Τσιούμαρης: Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στον περιφερειάρχη για άλλα 75 εκ

Εκατοντάδες τα αυτοκίνητα ακόμα και τρακτέρ παρατάχθηκαν την Παρασκευή τ πρωί στη Σχολή Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας για την προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της Εορδαίας. Η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πάρκο εκτάκτων αναγκών με κορναρίσματα, σημαίες και συνθήματα στα παρμπρίζ. Ήδη στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης του δήμου Εορδαίας εκφράστηκε η ανάγκη για την άμεση ρευστότητα των επιχειρήσεων και τη στήριξή τους με διαφορετικό τρόπο από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, μιας και είναι μια περιοχή που βρίσκεται τρεισήμισι μήνες σε lockdown.

Ο Μιχάλης Δεληκώστας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας στέλνει μήνυμα ότι η Εορδαία δεν κοιμάται, «δεν είναι διαγραμμένη η Εορδαία από τον χάρτη της Ελλάδος. Πρέπει να ανοίξουμε. Θέλουμε ειδική στήριξη για την Εορδαία». Ως μια φιλήσυχη διαμαρτυρία με όλα τα μέτρα προστασίας χαρακτήρισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς τη συμβολική αυτή στήριξη στον εμπορικό κόσμο της πόλης λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από οιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Ο Σάκης Δραγατσίκας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης σημείωσε ότι τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι κοινά. «Εμείς έχουμε το χαρακτηριστικό ότι έχουμε τα καταστήματά μας ήταν κλειστά το μεγαλύτερο διάστηκα και πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη στην περιφέρειά μας. Πιστεύουμε ότι θα δούμε τα ειδικά μέτρα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε για τις οικογένειές μας». Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κάλφας, πρόεδρος της εστίασης ανέφερε ότι τη μεγαλύτερη ζημιά την έπαθε η εστίαση όπου υπάρχει εξαθλίωση.

Ο Νίκος Σαρρής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρόν στην επίδοση του ψηφίσματος από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου τόνισε ότι ο επιχειρηματικό κόσμος δεν αντέχει άλλο και ακόμα δεν έχουν εξαγγελθεί ειδικά μέτρα. Από την πλευρά του Γρηγόρης Τσιούμαρης, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης παρέλαβε το ψήφισμα στο κτήριο της Περιφέρειας στο πάρκο εκτάκτων αναγκών αναφερόμενος στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στον περιφερειάρχη για άλλα 60 και 15 εκ, άλλα 75 εκ, στο σύνολο 115 εκ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Αν φτάσουμε στα ποσά αυτά θα είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό της που θα διαθέσει τόσα χρήματα για την ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου. Στο χέρι μας είναι αν ανοίξουν τα καταστήματα» συνέχισε λέγοντας ότι έχει γίνει ήδη συζήτηση για να μην ισχύσει ο περιορισμός κυκλοφορίας στις 18:00 και να λειτουργήσουν τουλάχιστον οι λαϊκές αγορές.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Παναγιώτης Πλακεντάς: Να υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση για την περιοχή που ξεπέρασε τη Γιουχάν σε επίπεδο lockdown