Το χρέος του νομικού προσώπου ανέρχεται στα 200.000 ευρώ

Στο διαχωρισμό των χρεών των δήμων Σερβίων και Βελβεντού έγινε λόγος στο δημοτικό συμβούλιο Βελβεντού της Δευτέρας. Ο Μανώλης Στεργίου ανέφερε ότι όταν έγινε ο διαχωρισμός που συμμετείχε ο Ζήνων Παπαδημητρίου είμασταν ριγμένοι. «Πέρυσι στις 30 Μαΐου ο δήμος Σερβίων μας έστειλε μια πρόταση , βρήκαμε μια σειρά από ανακρίβειες, όπως κάποια δάνεια που τα πληρώνουμε στο παρακαταθηκών και δανείων και φαίνονταν ως χρέη στο δήμο Σερβίων».

Αποσβέστηκε το χρέος 1, 5 εκ στη ΔΕΗ και η εταιρία θα επανεξετάσει την πολιτική της συμπλήρωσε. «Στις 30 Σεπτεμβρίου στείλαμε μια δική μας επιστολή. Κάτι ποσά για 800.000 ευρώ δεν είναι αληθινά και ότι λήφθηκε ένα δάνειο 1εκ για να πληρωθούν χρέη, αλλά μπαίνουν 250.000-300.000 ευρώ αυτό είναι μακροπρόθεσμο, δεν είναι καταβλητέο. Λάθος παρουσιάστηκε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Σερβίων” .

«Περιμένουμε να συνταχθεί η προγραμματική σύμβαση από το δήμο Σερβίων που είναι καθολικός διάδοχος. Δώσαμε κάποια χρήματα για πληρωμές εργαζομένων , ενώ τα δάνεια έχουν αναστολή .Υπήρξε μια συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί με υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών για τη διάσπαση του νομικού προσώπου (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.ο.κ.). Το χρέος του νομικού προσώπου ανέρχεται στα 200.000 ευρώ περίπου και η επιτροπή διαχωρισμού της Αποκεντρωμένης θα δει τα τελικά ποσά αφού ο ορκωτός αποτυπώσει τα χρέη στο νομικό πρόσωπο και τι δημιουργήθηκε . Δεν πήραμε χρήματα από τα διαθέσιμα .Την ίδια εκκρεμότητα έχουμε με την κοινωφελή . 23, 75% και 76,25 % είναι περίπου τα ποσοστά των χρεών για κάθε δήμο και αυτές τις μέρες θα έρθει η τελική πρόταση από το Δήμο Σερβίων».

Επίσης ο δήμαρχος απάντησε σε ερώτημα συμβούλου για τους αντιδημάρχους που πληρώνονται, μιας και στη Διαύγεια δεν αναφέρονται τα ονόματά τους. Ο ίδιος ο δήμαρχος επέλεξε αντιμισθία δημάρχου, όπως ανέφερε αντί της σύνταξής του από τα ΕΛΤΑ και ο Γιώργος Αχίλλας είναι ο μόνος αντιδήμαρχος που πληρώνεται .Επίσης η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βελβεντού που παίρνει τα 4/10 αμοιβής του δημάρχου , ενώ ο Ζορζοβίλης Ζήνωνας και ο Τσέγγος Νικόλαος παίρνουν τις συντάξεις τους από το δημόσιο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου