Με την οσμή της Πραμόριτσας υποδέχεται το Βόιο και το καλοκαίρι του 2018
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βοίου ο καθηγητής του ΑΠΘ κ .Μήτρακας παρουσίασε τα αποτελέσματα της προμελέτης για την εξάλειψη της οσμής της Πραμόριτσας. Η αποστρωμάτωση του ταμιευτήρα ήταν η λύση που πρότεινε ο καθηγητής εξηγώντας ότι δεν προβλέπεται έως τον Ιούλιο του 2018 να έχει αποκατασταθεί. Ως βραχυπρόθεσμη-πρόσκαιρη λύση πρότεινε να ανεβεί η υδροληψία κατά 10 μέτρα.
Ο κ. Μητράκας μίλησε για τους αναερόβιους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στον ταμιευτήρα με την περίοδο από τα μέσα Σεπτεμβρίους έως τα μέσα Οκτωβρίου να είναι και η πιο έντονη λόγω μειωμένου οξυγόνου, οπότε και παράγεται μούχλα. Σημαντική ήταν και η αναφορά του στην ύπαρξη μαγγανίου, το οποίο υπερβαίνει το όριο παρότι δεν είναι τοξικό. Λόγω της παρουσίας του όμως από την 1η Σεπτέμβρη έως τις 30 Νοεμβρίου δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ποσιμότητας.
Μετά την παρουσία του καθηγητή δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός σε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, μιας και είναι σαφές ότι το καλοκαίρι θα παραμείνει η λιμνίσια οσμή στο νερό και για μια ακόμη χρονιά λύση οριστική δεν θα υπάρξει. Με τη ΔΥΠΡΑ να βρίσκεται πια αντιμέτωπη με ένα πραγματικό πρόβλημα, του οποίου η λύση είναι άγνωστο πότε θα δοθεί.
Ι.Π.
Διαβάστε επίσης:
Γιοφύρι της Άρτας κατάντησε η Πραμόριτσα- Δυσοσμία στην υδροδότηση ολόκληρου του Βοίου
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απομακρύνεται από τη ΔΥΠΡΑ Α.Ε.
Η οσμή του νερού της Πραμόριτσας για ένα ακόμα καλοκαίρι στο Βόιο


















